Investiguen un cas d’agressió sexual a un noi de 15 anys per part de dos companys en un institut de Cervera

ACN | Foto: Ignasi Gómez

Els Mossos d’Esquadra investiguen un cas d’agressió sexual a un noi de 15 anys per part de dos companys a l’Institut La Segarra de Cervera, segons va avançar el diari ‘Segre’ i van confirmar a l’ACN fonts policials. Els pares del menor va presentar denúncia fa dues o tres setmanes, segons la qual dos alumnes de tercer d’ESO haurien fet tocaments al seu fill al mateix institut. La mare va explicar al diari que el van acorralar contra una finestra, el van despullar i li van fer tocaments. Els Mossos van identificar els dos presumptes agressors i van derivar el cas a la fiscalia de menors. Segons la mare, el seu fill es va quedar a casa quinze dies per recuperar-se, però l’assetjament es va repetir quan va tornar.

Segons fonts d’Educació, el centre va activar els protocols d’assetjament i la inspecció n’està fent el seguiment per recollir tota la informació. També es va activar la Unitat de suport a l’alumnat en situació de violència (USAV), que farà l’atenció corresponent a l’alumnat.

Concentració davant del centre educatiu

Una trentena de persones es van concentrar divendres passat, 16 de març, davant del centre educatiu de Cervera per denunciar aquest suposat cas d'agressió sexual i un altre cas de bullying que hauria patit un altre alumne també del mateix centre. Els concentrats van mostrar cartells amb les frases ‘Stop bullying’ i ‘la vostra gestió, la seva depressió’, i van cridar ‘no al bullying’.

La protesta va coincidint amb el final de la jornada lectiva dels estudiants, molts dels quals en sortir de l'institut es van quedar fora del centre encuriosits i alguns es van sumar a la reivindicació.

La mare de la suposada víctima d'una agressió sexual va afirmar que la concentració no vol assenyalar al centre de manera “personal”, sinó que demana que “gestionin bé aquestes situacions perquè no tornin a passar”.