JazzConcabella enceta la seva 6a edició amb una commemoració al centenari del naixement de l'escriptor Manuel de Pedrolo

Redacció | Foto: Castell de Concabella

Dissabte vinent, 14 de gener, enceten la sisena edició del JazzConcabella, que, com cada any, consta de 3 concerts que se celebraran en el transcurs del primer trimestre de l'any al Castell de Concabella, al municipi d'Els Plans de Sió.

La primera actuació anirà a càrrec de Patricia McGill i Javier Juanco Quartet, que presentaran el seu treball discogràfic Temps de Pedrolo.

El 4 de febrer, l'escenari del castell acollirà per primera vegada un concert de flamenc jazz amb Benavent, Di Geraldo i Pardo Trio.  I el 4 de març s'acabarà el festival amb l’actuació de Víctor de Diego Quartet, que oferirà temes propis i també estàndards del jazz. Els tres concerts se celebraran a les 7 h de la tarda.

Pel que fa al concert d’aquest dissabte, 14 de gener, és un espectacle creat el 2018 amb motiu de la commemoració del centenari del naixement de l'escriptor Manuel de Pedrolo, amb una breu tria de textos de l'autor i llegendes que hi estan relacionades, interpretats per Patricia McGill i embolcallats pel jazz de Javier Juanco Quartet, format pels músics Xavier Monge (piano), Manel Vega (contrabaix), Ricard Grau (bateria) i Javier Juanco (guitarra). Una mirada fugaç a la immensa obra de l'autor, tota ella profundament arrelada a la terra i alhora universal.

El JazzConcabella està organitzat per l'associació cultural Amics del Castell de Concabella, l'Ajuntament dels Plans de Sió i el Castell de Concabella.