Joan Santacana serà el candidat d’ERC a les eleccions municipals de Cervera

Foto: ERC Federació de Lleida.

L’assemblea de militants de Cervera ha escollit Joan Santacana i Vélez, actual paer en cap i regidor de Governació; Ciutadania, Acció Social i Salut de la Paeria, com a candidat a l’alcaldia de nou per a les eleccions vinents municipals del maig de 2023.

La jornada ha comptat amb l’assistència de nombrosos militants, del president de la Secció Local d’ERC de Cervera, Sebastià Sellart i Solsona, del secretari de finances de l’executiva comarcal i president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch i Mayoral, la presidenta de la Federació comarcal de la Segarra, Rosa Mas i Fustà, i la presidenta de la Federació Regional d’ERC a Lleida, Montserrat Fornells i Solé.

Joan Santacana ha presentat la seva candidatura amb una voluntat "d’estar al servei de Cervera, perquè l’esperit de servei és una cosa que m’ha acompanyat tota la vida, per tant, el que m’agradaria poder fer, és retornar a Cervera el que m’ha donat, contribuir en benefici del municipi i la seva gent".   

La cloenda de l’acte ha anat a càrrec de la presidenta de la Federació Regional d’ERC de Lleida, Montserrat Fornells i Solé, que ha manifestat que "governar no és fer grans obres, que també, governar és fer totes aquelles petites coses que fan millorar el benestar de la ciutadania". Fornells s’ha mostrat partidària "d’escoltar a la gent, estar al costat de la gent, ser empàtics, estem vivint una situació molt difícil i l’empatia és molt necessària", i ha reforçat l’objectiu estratègic d’ERC de treballar per les quatre transformacions, social, verda, feminista i democràtica.

Fornells ha reivindicat el concepte de la 'Catalunya sencera', defensant "una transformació cap a un país equilibrat, en el que, es visqui on es visqui, es tingui les mateixes oportunitats".

L’assemblea d’ERC a Cervera ha aprovat d’emetre un manifest en defensa del compliment de les resolucions de l’ONU sobre el Sàhara Occidental, i del dret a l’autodeterminació del poble sahrauí.