Joves del Moviment Europeu organitzen a Cervera la jornada “El nou vincle confederal a Europa”

Redacció | Foto: Paeria de Cervera

El divendres 9 de desembre, de 10 h a 14 h, l’Auditori Municipal acollirà una jornada sobre la comunitat política europea: “El nou vincle confederal a Europa”, organitzada per la secció de joves del Moviment Europeu.

A l’inici de la jornada, a les 10.30 h, hi participarà el paer en cap, Joan Santacana, que donarà la benvinguda als assistents. També estan previstes les intervencions d’Eva Maydell, presidenta del Moviment Europeu Internacional (virtualment); de Francisco Aldecoa Luzarraga, president del Consell Federal Espanyol del Moviment Europeu; i del jove cerverí Jan Pomés López, president dels Joves del Consell Federal Espanyol del Moviment Europeu.

A les 11 h es farà la ponència inaugural, a càrrec d'un representant del Ministeri d’Assumptes Exteriors de la Unió Europea.

A les 12 h està previst el debat “Un nou vincle confederal al continent europeu”, presentat i moderat pel periodista Xavier Vidal Folch. Hi participaran Francisco Aldecoa Luzarraga, president del Consell Federal Espanyol del Moviment Europeu (CFEME); Mireia Esteva Saló, presidenta dels Federalistes d’Esquerres; Mónica Guzmán Zapater, catedràtica de Dret Internacional Privat de la UNED; Guiomar Gutierez Pascual, directora del Consell Federal Espanyol del Moviment Europeu; i Tomás Gutiérrez Roa, professor al CEDEU-URJC.

La jornada és oberta a la ciutadania. Està organitzada per Joves del Moviment Europeu, amb la col·laboració de la Paeria de Cervera, la UNED de Cervera, la Diputació de Lleida, el Ministeri d’Assumptes Exteriors i la Comissió Europea.