Kebyart recuperen una obra de Montserrat Campany al Festival de Pasqua de Cervera

El quartet van ser els guanyadors del Premi Enderrock al Millor Disc de Clàssica i Contemporània
Kebyart_04©IGOR STUDIO_high
photo_camera Imatge promocional Quartet Kebyart. Foto: Festival de Pasqua

Kebyart, un dels quartets de vent més destacats de l’actualitat, aquests dies s'està preparant per al concert que presentaran aquest divendres, 7 d’abril, en el marc del Festival de Pasqua de Cervera.  

El programa d’aquest concert es titula “Memòria” i inclou obres de compositors com Bernat Vivancos, Joan Pérez-Villegas o Eduard Toldrà. Com a aspecte destacat, el grup recupera de l’oblit l’obra “Quartet per a saxòfons” de Montserrat Campmany (1901-1995), en la que serà la primera audició a Catalunya. Aquesta obra de Campmany, compositora barcelonina que es va exiliar a Buenos Aires el 1939, consta de quatre moviments: “Allegro”, “Andante”, “Scherzo” i “Finale”. “Quartet de saxofons”, escrit el 1958, mostra la destresa de la compositora Montserrat Campmany i la versatilitat del quartet de saxofons, una excel·lent mostra de la música catalana contemporània.  

Cal destacar que Kebyart Ensemble acaba justament de guanyar un Premi Enderrock al Millor Disc de Clàssica i Contemporània segons la crítica i és, sens dubte, un dels grups de música cambra més destacats del nostre país. Amb una trajectòria impecable que no para d’anar en ascens, el quartet s’ha consolidat plenament en el panorama nacional i internacional. 

El Festival està organitzat per la Paeria de Cervera i és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya. Compta amb el suport de departament de Cultura de la Generalitat a través de l’ICEC i de la Diputació de Lleida a través de l’IEI.