La Festa del Brut i la Bruta obre la temporada de carnavals

Processed with VSCO with nc preset
photo_camera Processed with VSCO with nc preset

Redacció | Foto: El Brut i la Bruta

Torà aquest passat cap de setmana ha donat el tret de sortida als carnavals amb la tradicional Festa del Brut i la Bruta amb un gran èxit de participació celebrant el 25è aniversari del Brau Constantí, un gegant fet a simbologia a l’escut de la població.

La 34a edició se celebra amb total normalitat després de l’edició anterior on se sortia de la pandèmia de la COVID-19. Recuperant també el caràcter multitudinari amb la participació de més de quatre mil persones amb molts actes dirigits per a tots els públics.

Un dels moments més esperats de la festa va ser el pregó protagonitzat per Toni Torres, veí de Torà que ha format part de la companyia de teatre la Cubana acompanyat també per l’actriu Montse Amat. Fa vint-i-cinc anys en Toni Torres ja va presentar el gegant Constantí i és per aquest motiu que se li ha volgut retre homenatge. Al pregó, que es va fer un repàs de forma irònica i sarcàstica de temes d’actualitat de la vila, també hi van participar els membres de la primera junta i impulsors de la festa actual. L’esperat ball propi del Constantí va lluir amb mocadors blancs i vermells per part del públic.

Amb motiu d'aquest vint-i-cinquè aniversari del Brau Constantí, el poble de Torà s’ha vestit de vermell, sent aquesta la temàtica del concurs de balcons.

En el pregó també s’ha recordat amb un llarg aplaudiment a l’Angel Ramírez, un col·laborador de la festa, que va morir aquest mes de gener d’accident de circulació.

El Bonic, la Bonica, el Brut i la Bruta van prendre la plaça com ja és tradicional per interpretar el seu ball pla seguint la tradició i els orígens de la Festa de la Llordera. Com també ho van fer els gegants, interpretant els seus balls propis i a continuació apoderant-se dels carrers amb la tradicional cercavila.