La futura cooperativa de serveis a la llar de Cervera constitueix el grup impulsor

Foto: Paeria de Cervera.

El grup impulsor de la cooperativa de serveis de Cervera va mantenir la primera trobada, en una sessió a l’Auditori Municipal, en què també hi van participar la regidora de Polítiques Feministes i LGTBI+, Mireia Brandon, i el tècnic de Ponent Coopera, Marcel Vidal.

Ponent Coopera és l’ens que assessora i dona suport al projecte de la capital de la Segarra. En la sessió va informar sobre els requisits necessaris per al funcionament del grup impulsor. Aquest es va constituir, dimecres 11 de maig, inicialment amb una desena de persones. Està obert a la participació de més persones, ja sigui com a usuàries dels serveis de la cooperativa o treballadores.

Des de la Regidoria de Polítiques Feministes i LGTBI+, amb el suport i assessorament de Ponent Coopera, es treballa en un projecte per a la creació d’una cooperativa sense ànim de lucre que pugui oferir serveis d’atenció i de cura a les persones i a les llars del municipi.

L’objectiu de la cooperativa és garantir drets laborals i condicions a moltes de les dones que actualment ja executen aquesta tasca però que es veuen obligades a fer-ho sota l’economia submergida i sense cap tipus de cobertura legal. A més, la finalitat també és garantir a les persones grans o dependents una atenció professional i personalitzada de les seves necessitats.

En aquest sentit, la regidora de Polítiques Feministes i LGTBI+, Mireia Brandon, afirma que “és important que en aquesta fase de creació del grup motor també hi assisteixin persones interessades a treballar en la cooperativa”. Per formar part del grup impulsor cal emplenar un formulari que es troba al web.