La Isagoge, preludi de la Festa Major de Cervera, commemora el centenari de la Farinera del Sindicat i a Ramon Turull

Redacció | Foto: Paeria de Cervera

La Isagoge, preludi de la Festa Major de Cervera, commemora el centenari de la construcció de la Farinera del Sindicat i del naixement de Ramon Turull.

El paer en cap, Joan Santacana, i la regidora de Cultura, Mercè Carulla, han presentat la programació de la 46a Isagoge, setmana cultural preludi de la Festa Major, que del 15 al 23 de setembre organitza un total de 26 activitats.

La Isagoge enguany commemora dos centenaris: la construcció de la Farinera del Sindicat i el del naixement del mestre, escriptor, llibreter i editor Ramon Turull (Cervera, 1922-2003).

En la presentació el paer en cap, Joan Santacana, ha parlat de “la coincidència en els orígens de l’Aquelarre i la Isagoge, activitats d’estiu que es van iniciar en la mateixa època, fa més de 40 anys, per iniciatives veïnals”. Ha contextualitzat la Isagoge i ha destacat que “la programació ha mantingut l’estructura, amb activitats per a tots els públics”.

La regidora de Cultura, Mercè Carulla, ha afirmat que s’espera que “la commemoració del centenari d’una joia modernista com la Farinera del Sindicat vagi més enllà, i amb les obres que s’estan executant es pugui tornar a obrir i sigui accessible al públic”.  Mercè Carulla ha presentat la programació de la setmana cultural i ha destacat que un dia, el dissabte 17, es dedica a la figura de Ramon Turull i Bargués, amb activitats organitzades conjuntament amb el Fòrum l’Espitllera i Òmnium Cultural.