La Manresana recupera la totalitat de la festa de Sant Jaume dos anys després

Redacció | Foto: Ajuntament de Sant Ramon

Com cada 25 de juliol, la Manresana (Sant Ramon) va celebrar la festa de Sant Jaume. Enguany el poble va recuperar la celebració en la seva totalitat. Els inflables 'boti-boti' van tornar a la plaça de la Bassa dos anys després, així com la coca beneïda i els refrescos durant la missa o el servei de barra en la cantada d’havaneres.

La festa major va començar a les 12 h amb la missa en honor a Sant Jaume, que, com l’any anterior, es va realitzar a la plaça de la Bassa. La missa va comptar amb l’actuació de la Coral Sant Ramon i, en acabar, les Majoral·les van repartir coca i mistela. A partir de les 19 h, animats amb música i monitors del Consell Esportiu de la Segarra, els més menuts van poder gaudir dels inflables boti-boti davant la capella de Santa Madrona de la Manresana. Finalment, a les 20.30 h va tenir lloc la tradicional cantada d’havaneres a la mateixa plaça de la Bassa. Després de moltes edicions de cantar al costat d’Els Pescadors de l’Escala, el grup més antic de l’havanera i cançó de taverna, aquest any van pujar a l’escenari Les Anxovetes, un grup de Girona amb veus cantades íntegrament en femení.

El concert va comptar amb servei de bar i d’entrepans, a càrrec de l’Associació de Veïns/es de la Manresana. En total, més de quatre-centes persones van assistir a l’actuació de Les Anxovetes, omplint de gom a gom la plaça de la Bassa i sense deixar-hi cap cadira lliure. L’alcalde del municipi, Josep Maria Ribera, va fer un parlament sobre l’escenari i va valorar “el fet de recuperar totalment la festa major de la Manresana dos anys després”. Així mateix, va agrair l’assistència de tot el públic i va demanar un aplaudiment per a les Majoral·les i l’Associació de Veïns/es de la Manresana per la seva col·laboració i l’ajuda oferta durant tot l’esdeveniment.