La residència Mare Güell de Cervera registra un brot de Covid-19 amb 13 positius

Text: Redacció / Foto: Paeria de Cervera

La residència Mare Güell de Cervera ha registrat un brot de coronavirus amb 13 casos positius (11 residents i dos treballadors), segons han informat fonts municipals a través d’un comunicat. Així mateix, un total de 102 proves PCR realitzades a la resta d'usuaris i treballadors han donat negatiu.

L’alcalde de Cervera, Joan Santacana, va explicar que les persones treballadores que han donat positiu es troben confinades en els seus domicilis i eren asimptomàtiques mentre que alguns dels residents positius presentaven els símptomes d’un refredat comú. Tot i això, segons Santacana, la càrrega viral de les persones infectades és baixa i permet, en tots els casos, el tractament in situ, sense necessitat d’hospitalització.

El passat 30 de juliol una empresa especialitzada va desinfectar la residència i l’endemà es va preparar la sectorització per aïllar als nou residents en una zona de l’edifici on reben el tractament indicat pel personal sanitari.

El centenar de persones que han donat negatiu han reprès la seva rutina i la vida comunitària després d’estar uns dies aïllats a les seves habitacions per prevenció.

D’altra banda, la residència Mare Janer de Cervera també ha registrat un positiu en una treballadora motiu pel qual s’ha procedit a aïllar els residents a les seves habitacions i ara es farà el test PCR a tots els usuaris i treballadors (unes 90 persones) tal com marca el protocol tot i que no presenten símptomes.

Cervera acumula 166 positius i 682 sospitosos per coronavirus des de l'inici de la pandèmia dels quals 37 positius estan actius en aquests moments.