El Laberint de Palla del municipi de Sant Ramon torna per tercer any consecutiu

Actualment, ja han passat unes 1.200 persones pel laberint, l'organització preveu que de cara a l'11 de setembre, data en què tancarà les portes, hagin sobrepassat els 2.000 assistents
LABERINT DE PALLA DE SANT RAMON
photo_camera Laberint de Palla de Sant Ramon. © Asmaa R. Bellahbib

El Laberint de palla de Sant Ramon organitzat per l'Associació La Mansa va tornar a obrir les portes el passat divendres 4 d'agost per tercer any consecutiu.

Enguany, els participants han d'aconseguir resoldre un enigma i sortir de l'entramat de més 400 bales de palla en menys de 30 minuts.

L'enigma gira entorn d'una història fictícia sobre una banda de bandolers de Sant Ramon. Els participants han d'esbrinar l'arbre genealògic d'aquesta família de malfactors que tenien una rivalitat eterna amb un altre clan de bandolers de La Manresana. En diferents punts de l'interior del laberint els grups poden trobar pistes i retrats que els ajudaran a conèixer qui són els bandolers i descobrir la relació i el parentiu que hi ha entre ells. 

Toni Domingo, coorganitzador del Laberint de Palla del municipi de Sant Ramon, ens ha explicat que “aquest any l'hem pogut tornar a fer malgrat arribar una mica més tard a causa de la dificultat per fer i tenir les bales de palla, però, igualment, està sent un èxit, ja que hi ha hagut una molt bona acollida per part de tota la comarca i els voltants”. I ha recalcat que l'enigma d'enguany ha agradat molt al públic que hi ha participat.

Domingo també ha afirmat que ara mateix ja han passat unes 1.200 persones pel laberint, i esperen que de cara a l'11 de setembre, data en què tancarà les portes, arribin als números de l'any passat, que sobrepassaven els 2.000 assistents.

El laberint està obert de dijous a diumenge de les 18 h a 22 h. A partir de les 21 h és imprescindible portar frontal o llanterna. L'entrada té un cost de 5 € per persona, excepte pels menors de 5 anys que és gratuïta.

Des de l’organització es recomana que els equips siguin d’entre 2 a 8 persones, tot i que poden ser de màxim 20 persones. Per a participar-hi cal fer reserva prèvia a través de la web www.laberintdepalla.cat.