L'Empresa d'Inserció Nougrapats inaugura una nova botiga 'Moda Re-' a Guissona

Redacció | Foto: Empresa d'Inserció Nougrapats

Càritas d'Urgell ha obert una nova botiga de tèxtil "Moda Re-" i objectes de segona mà a la població de Guissona. La botiga s'inaugurarà el dijous 12 de gener, a la 13 h, en un acte que serà presidit pel Mons. Joan-Enric Vives, l'arquebisbe d'Urgell i el president de Càritas d'Urgell. Està situada al C/Ametllers, núm. 3 de Guissona.

La nova botiga disposa de 130 metres quadrats d'exposició i s'hi pot trobar roba per a totes les edats, complements de moda, calçat, parament de la llar, articles de decoració, joguines, estris de cuina o complements esportius. Va entrar en funcionament durant el mes de desembre per facilitar les compres de Nadal.

Es tracta de la sisena botiga 'Moda Re-' que s'obre a la província de Lleida i, la primera a la comarca de la Segarra. La de Guissona s'afegeix a la botiga de la Seu d'Urgell, la de Balaguer i les tres situades a la ciutat de Lleida.

Les botigues 'Moda Re-', com l'oberta a Guissona, tenen com a objectiu: promoure l'economia circular a partir del reciclatge del tèxtil, generar llocs de treball d'inserció per persones amb risc d'exclusió social, fomentar el consum responsable i el respecte al medi ambient.

Els projectes 'Moda Re-' són una iniciativa liderada per Càritas Espanyola que aposta per transformar el model de reciclatge de roba per un una gestió d'economia circular, solidària i sostenible basada en criteris ètics i capaços de generar ocupació d'inserció a persones amb situació d'exclusió social. És aquest el motiu del seu nom 'Moda Re-' que cerca valorar la importància de re-ciclar i re-utilitzar roba, i també de re-construirre-ocupar i reiniciar biografies de persones en situació de risc d'exclusió.

En aquest sentit, el propòsit és doble. Per una banda, l'acollida i formació de persones per posteriorment poder inserir-les a empreses ordinàries del territori i, per altra banda, la viabilitat econòmica del projecte laboral.

L'empresa d'inserció Nougrapats de Càritas d'Urgell és una aposta seriosa i compromesa amb l'equilibri social, que ha apostat sense dubtes per les persones. Malgrat les grans dificultats que ha comportat la crisi actual, ha sostingut la seva estructura humana: ha acabat l'any 2022 amb 14 itineraris d'inserció, 3 persones inserides i més de 440.000 kg de roba recollits.