L'escola Mare de Déu de la Mercè de Sant Ramon reivindiquen el dret a un Institut-Escola al municipi

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

Ahir a la tarda es va dur a terme un acte reivindicatiu a l'escola Mare de Déu de la Mercè del municipi de Sant Ramon en el qual van participar els alumnes, les seves famílies, i els professionals de l'escola, que demanaven el dret a tenir un Institut-Escola Rural.

L'escola Mare de Déu de la Mercè ha estat en contínua evolució vetllant per l'aprenentatge significatiu i vivencial dels alumnes. Els professors treballen per mantenir el vincle a l'entorn social i rural i la motivació natural dels infants per a mantenir el seu interès ben viu, molt ben acompanyat emocionalment i d'acord amb la maduració de cada infant.

Núria Trigueros membre de l'AFA (Associació de Famílies d’Alumnes) de l'Escola Mare de Déu de la Mercè ha explicat que fa “5 anys que l'AFA estem vetllant per tenir un Institut-Escola”. Afegeix que “han picat totes les portes possibles al Departament d'Educació de Lleida i de Barcelona. Han mostrat interès, però no prou per dir-nos “si, endavant”.” Trigueros ha remarcat que fins i tot tenen les aules preparades amb la cessió que fa el monestir de Sant Ramon i, per tant, no caldria preocupar-se de la infraestructura. “Tenim el suport dels ajuntaments de Sant Ramon, Torà, Sant Guim de Freixenet i de moltes famílies del radi al voltant d'aquesta comarca de la Segarra arribant fins a l'Anoia, l'Urgell, la Conca de Barberà…

Les famílies remarquen la necessitat d'un Institut-Escola que segueixi el mateix model educatiu, ja que si volguessin continuar gaudint d'aquest, han de desplaçar-se a l'institut Manresa 6. És un institut sol·licitat a un radi tan gran de territori que a hores d'ara ja no pot acollir més alumnes que els empadronats a la ciutat de Manresa.

Ricard Pujol, president de l'AFA, ha detallat que el model pedagògic que segueix l'escola “deixa que els nens siguin nens”. I és que el professorat treballen a base de projectes, no de matèries, no utilitzen ni cadires ni taules i respecten els ritmes d'aprenentatge de cada infant. Pujol remarca que aquesta metodologia d'aprenentatge s'està implementant a diversos llocs de Catalunya donada la seva eficiència.

Al llarg de l'acte es va llegir un manifest per part de diferents membres de l'AFA, seguit d'una actuació per part de l'alumnat del centre.