L'Aquelarre de Cervera ha viscut aquest dissabte una edició multitudinària amb 35.000 persones omplint places i carrers de la capital de la Segarra. L'espectacle central d'aquesta edició ha tingut la llegenda de Lilith com a protagonista. Lilith fou la primera dona creada per Déu i que va rebutjar estar sotmesa a Adam, motiu pel qual va fugir fins a l'infern. En l'infern cerverí, Lilith ha fugit del Paradís en l'encesa de la Universitat per conèixer i unir-se a les forces del mal.
En els següents actes de l'espectacle a Cal Racó, Lilith ha anat baixant a l’inframon i trobant-se amb personatges com Mefistòfil o Asmodeu enmig d'un cabaret diabòlic per rebre a la deessa caiguda. Aquestes figures diabòliques han cavalcat sobre les escultures de Dídac Prat, les quals han encapçalat la comitiva formada per les diferents entitats de teatre, percussió i cultura popular.
La culminació ha estat l'aparició del rei de la festa, el Mascle Cabró, qui ha acollit a Lilith al seu món infernal i han acabat remullant el públic de Cal Racó conjuntament amb la seva escorreguda i el gran Foqueral.
Una de les novetats d'aquesta edició ha estat en la narració de l'espectacle, que s'ha pogut seguir a través de les lletres de les cançons. Aquestes han estat traduïdes al català primera vegada i adaptades per explicar la història de Lilith.
La part del foc l’han posat els Diables Carranquers de Cervera i els balls de diables del Vendrell i de Vilanova i la Geltrú
La direcció artística de l'espectacle ha anat a càrrec de Pol Bosch, que repetia, acompanyat per primera vegada de Gemma Oriol, ambdós d'Alea Teatre. Bosch ha destacat aquesta edició com una de “les més reivindicatives” de la història de la festa,
El paer en cap, Jan Pomés, ha explicat que s'han batut rècords d'assistència al llarg de la setmana i ha volgut reivindicar que “sense el voluntariat de cerverins i cerverines, l'Aquelarre tampoc tiraria endavant”. Per la seva banda, la regidora d'Aquelarre, Carolina Garcia, ha valorat positivament la diversitat en el cartell musical en el qual s'ha buscat que el públic “gaudeixi al mateix temps de la pirotècnia i l'espectacle que de la música”. Entre els noms, destcaven La Cosina, Porto Bello, The Pink Goats o Hey Pachucos.
El dissabte d'Aquelarre també ha comptat amb la cercavila de l'Aquelarret, en la qual prop d'un centenar d'infants han dansat amb diferents elements creats durant els tallers previs. Al mateix temps, també hi han participat el Ball de Diables Carranquers, la Tarasca de Cervera, el grup jove Bombollers, el Ball de diables infantil els Banyetes de Llorenç del Penedès i el Drac Petit de Sant Roc de Tarragona.
Paral·lelament, la Fira del Gran Boc, que va obrir portes el divendres per primera vegada, enguany celebra el 25è aniversari. El director Òscar Celeiro ha explicat que el certamen “no s'entén sense l'Aquelarre, han d'anar junts i es retroalimenten”.
La mostra s'allargarà fins aquest diumenge amb productes artesanals, esoterisme, tarot i una àmplia oferta gastronòmica