Més de 150 joves participen en activitats per a la prevenció de la violència de gènere

La Fundació CERES desenvolupa el projecte “Teixint Xarxes Violetes sobre Rodes” per a la sensibilització i prevenció de les diverses manifestacions de Violència de Gènere en l'adolescència 
L’autocaravana de la ruta itinerant que efectua el projecte “Teixint Xarxes Violetes” impulsada per la Fundació CERES. © Paeria de Cervera
photo_camera L’autocaravana de la ruta itinerant que efectua el projecte “Teixint Xarxes Violetes” impulsada per la Fundació CERES. © Paeria de Cervera

En el marc del Dia Internacional en Contra de la Violència de Gènere, que se celebrarà el pròxim 25 de novembre, la setmana passada va arribar a la plaça Universitat de Cervera, l’autocaravana itinerant del projecte ‘Teixint Xarxes Violetes’, impulsat per la Fundació CERES, per a la prevenció de les diferents formes de violència contra les dones.

La iniciativa va preveure l’organització de quatre activitats, el dimecres 8 de novembre, de 10 h a 14 h. Hi havia un Scape Room de Violències Invisibles: un joc d’escapament coeducatiu, amb jocs mentals i d’habilitat, necessaris per resoldre enigmes mitjançant el treball cooperatiu sobre identificació de violències invisibles com ara la psicològica, sexual, emocional o digital; el Role-Playing ‘Stop Violència’, per treballar la resolució de conflictes o presa de decisions al voltant de la prevenció de la violència; també hi havia el Punt Violeta, un instrument promogut pel Ministeri d’Igualtat per implicar el conjunt de la societat en la lluita contra la violència masclista; i el joc de sensibilització ‘Masculinitats Tradicionals vs. Noves Masculinitats’, que va permetre els nois i noies adolescents identificar mites de l’amor romàntic reproduïts en pel·lícules, música o llibres.

Les activitats van comptar amb la participació de l’Institut La Segarra amb més de 150 joves d’entre 16 i 18 anys de la comarca de la Segarra. Des de la Paeria de Cervera es va donar suport a la iniciativa per donar l'oportunitat als joves de conèixer i reflexionar sobre aquest tipus de violències.

Segons la regidora d’Igualtat, Judit Guim, “és un tema que està en el nostre dia a dia i considerem que cal posar-hi èmfasi. El projecte ha donat l’oportunitat als joves de Cervera de participar en les activitats presentades per poder aprofundir i fer-los reflexionar sobre les diferents formes d’exercir la violència masclista”. 

La Fundació CERES està desenvolupant el seu projecte “Teixint Xarxes Violetes sobre Rodes” per a la sensibilització i prevenció de les diverses manifestacions de Violència de Gènere en l'adolescència i la importància de les noves masculinitats en transformació social, amb el finançament a càrrec del Ministeri d'Igualtat corresponent a la resolució de la Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere, per la qual es convoquen subvencions públiques destinades a programes i projectes de conscienciació prevenció i investigació de les diferents formes de violència contra les dones.

L'objectiu general d'aquest projecte és sensibilitzar i fer partícip la societat juvenil sobre les diverses manifestacions i maneres d'exercir violència envers les dones mitjançant la itinerància de la caravana a diversos punts de l’Estat, com Catalunya, Madrid, Múrcia, La Rioja, el País Valencià, Andalusia i Castella-la Manxa.