Més d’un centenar de persones grans participen en els tallers d’acció comunitària

Foto: Consell Comarcal de la Segarra

Més d'un centenar de persones grans de la Segarra han participat en els tallers organitzats per l'àrea de serveis socials del Consell Comarcal. Per poder realitzar els tallers s’ha comptat amb una subvenció aproximada de 7.000 euros de la Diputació de Lleida.

La tipologia de tallers ha estat escollida per les persones portaveus del Consell Consultiu de la Gent gran de la Segarra, que han pogut triar entre sis tallers diferents; Taller de Reminiscència i memòria, d'aproximació a les Xarxes socials, d'exercici físic, de Mindfulness i Benestar emocional, un terapèutic amb animals i un altre de Música i Art teràpia.

Els tallers han estat organitzats amb la finalitat de posar a l'abast dels pobles petits, espais on poder aprendre, compartir experiències, interactuar i crear vincle amb les persones de l'entorn. El conjunt d'activitats tenen relació directa amb el benestar de les persones grans, posant la mirada en la protecció, promoció i prevenció de la salut assolint un envelliment saludable.

Els municipis on s’han realitzat alguns d’aquests tallers són Biosca, Sanaüja, Massoteres, Sant Guim de la Plana, Ivorra, Torà, Els Plans de Sió, Montoliu, Sant Guim de Freixenet, Torrefeta i Florejacs, Tarroja, Ribera d'Ondara, Granyena i Montornès.

Tal com explica la consellera comarcal de serveis socials al Consell, Gemma Martínez, està previst que de cara aquest 2022 es puguin continuar duent a terme els tallers a tots els municipis si es mantenen les dotacions econòmiques, ja que es valora el resultat d'aquests molt positivament.