El Millor Sommelier de Catalunya s'escollirà des de Cervera

Durant la final, els tres finalistes hauran de superar una prova sorpresa i proves de tast, servei, correcció d'una carta errònia, presa de comanda, maridatge, decantació i estil des del Paranimf de la Universitat

Presentació del concurs del Millor Sommelier de Catalunya ©JordiBonilla
photo_camera Presentació del concurs del Millor Sommelier de Catalunya ©JordiBonilla

Cervera es convertirà el proper dilluns 26 de febrer en la capital del vi de Catalunya acollint el concurs Millor Sommelier de Catalunya 2024. La Universitat de Cervera acollirà les diferents proves professionals al matí per determinar els tres finalistes que passaran a la darrera fase a la tarda.

La semifinal tindrà lloc a les 10 del matí a una de les aules on els participants hauran de superar una prova escrita i una de pràctica en la qual hauran de comentar dos vins i una altra beguda, un dels quals hauran de descriure en llengua estrangera. D'aquesta prova el jurat seleccionarà els tres sommeliers que passen a la final.

A les 4 de la tarda i obert al públic es disputarà la final al Paranimf de la Universitat amb una prova sorpresa i proves de tast, servei, correcció d'una carta errònia, presa de comanda, maridatge, decantació i estil.

El jurat el formen sommeliers professionals i antics guanyadors del concurs

El guanyador es farà públic durant el sopar de la Nit del Sommelier, que tindrà lloc al restaurant Els Comdals i comptarà amb una mostra i degustació de la DO Costers del Segre, protagonista d'aquesta edició. Al mateix temps, s'entregaran els premis trajectòria, millor comunicador/a, millor Iniciativa en el món del vi, millor oferta enoturística, i millor sala.

Tots els actes són organitzats per l'Associació Catalana de Sommeliers, que ha volgut celebrar-ho a Cervera "per promocionar els vins de la DO Costers del Segre", tal com va explicar durant la presentació el vicepresident de l'entitat, Xavier Navarro. Per la seva banda, la regidora de Turisme de Cervera, Judit Guim, va considerar que es tracta d'un "col·lectiu estratègic" en el món del vi i l'enoturisme i que ajudarà a promocionar turísticament la capital de la Segarra. La Diputació de Lleida també hi col·laborarà donant a conèixer "els productes agroalimentaris de qualitat que s'elaboren a les Terres de Lleida", segons el vicepresident de l'ens provincial Jordi Verdú.