El Museu de Cervera remodelarà la planta baixa de la Casa Duran i Sanpere

També van presentar el projecte de reobertura del Museu del Blat

presentació Museu- foto Jordi Prat
photo_camera Presentació dels dos projectes al Museu de Cervera. Museu Foto: Jordi Prat

Dissabte, 1 d'abril, van presentar al Museu de Cervera el projecte de remodelació de la planta baixa de la Casa Duran i Sanpere i la reobertura del Museu del Blat, dues actuacions previstes en el Pla Estratègic del Museu de Cervera 2022-2025.

El projecte de renovació de la Casa Duran i Sanpere, seu principal del Museu de Cervera, preveu executar obres a la planta baixa per a la remodelació de la recepció i de la sala d'exposicions temporals, i la creació d'una nova àrea de reserva per a les col·leccions històriques. També s’habilitarà un nou espai d’acollida de visitants i d’interpretació per comprendre la casa Duran i la ciutat de Cervera. I pel que fa a la sala d’exposicions temporals està previst que s’unifiqui en una sola planta.

Amb aquestes obres es pretén contribuir a reforçar el relat de ciutat i contribuir a consolidar la presència de l’equipament al carrer Major. Es programarà oferta cultural conjunta amb la Casa Dalmases i es promouran accions als aparadors buits per dinamitzar el comerç.

La presentació va comptar amb la presència de la directora general del Patrimoni Cultural, Sònia Hernàndez; la cap del Servei de Museus, Sònia Blasco; i el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Albert Turull.

La directora general del Patrimoni Cultural, Sònia Hernàndez “va donar l'enhorabona al Museu de Cervera per la implantació del Pla Estratègic” i va “encoratjar les responsables de l’equipament a continuar treballant amb la mateixa determinació”. A més, va afirmar que “la Direcció General de Patrimoni estarà al seu costat”.

El paer en cap, Joan Santacana, va manifestar que “el Pla Estratègic no és només del Museu sinó que transcendeix a tota la ciutat”. Va destacar l’aposta per “fer un museu més obert i transparent”.

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Mercè Carulla, va lloar “l’aposta de l’equipament per incrementar la participació i garantir l’accés a totes les persones”, ja que “la cultura és una eina de transformació i cohesió social”. Va destacar “haver assolit el repte de reobrir el Museu del Blat, un dels objectius de l’Equip de Govern”.