La Ninotada de Sant Ramon recapta 3.210 € per la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls

L'escala en hi-fi solidària de Sant Ramon, organitzada per La Mansa, ha celebrat enguany la seva sisena edició, la qual va comptar amb un total de 19 actuacions
Una de les actuacions de la 6a edició de La Ninotada. © La Mansa
photo_camera Una de les actuacions de la 6a edició de La Ninotada. © La Mansa

La sisena edició de La Ninotada, l'escala en hi-fi solidària de Sant Ramon, que es va celebrar el passat dissabte 25 de novembre ha aconseguit recaptar una xifra rècord, amb un total de 3.210 €, enguany destinats a La Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls.

La gala, celebrada a la sala de ball l'Envelat, va comptar amb més de 300 assistents, els quals van poder gaudir d'una escala en hi-fi amb un total de 19 actuacions a càrrec de diferents ciutadans del municipi i altres localitats de la comarca, a més de la col·laboració d'entitats com l’Espígol de Cervera.

Les actuacions consistien en imitar a diferents artistes. © La Mansa
Les actuacions consistien en imitar a diferents artistes. © La Mansa

Les actuacions, fetes per persones de totes les edats, consistien a imitar, a través dels moviments i dels treballats vestuaris, a diferents artistes. Els participants van interpretar cançons i popurris de La Trinca, de la Raffaella Carrà, Los Sirex, Guillermina Motta, Beyoncé, Lady Gaga o grups del panorama musical català com The Tyets o Flash Ice Cream, entre altres.

Durant l’acte es va donar a conèixer la tasca de La Fundació Catalana d’ELA, la qual té per objectiu millorar la qualitat de vida de les persones afectades i els seus familiars, i trobar una cura per aquesta malaltia a través de la investigació.

També va comptar amb el testimoni del Francesc Cardona, veí de Sant Ramon, que va explicar com va canviar la vida del seu pare, el Domingo Cardona, des que li van diagnosticar la malaltia fa 17 anys. Quan van saber el diagnòstic es van posar en contacte amb la Fundació Catalana d’ELA que els ha donat acompanyament, suport i material sanitari.

L'ELA és una malaltia neurodegenerativa que provoca atròfia muscular i amb el temps paràlisi progressiva. També es perd la parla, la capacitat de digerir els aliments i afecta la respiració. Actualment, no té cura i en la majoria dels casos, té una evolució molt ràpida.

Durant tota la nit els assistents podien fer els seus donatius en una bústia solidària, comprant tires de loteria o consumint a la barra.

A la mitja part es va sortejar un lot de productes de proximitat de la botiga La Moderna de Cervera. Hi havia arrugats de l’Associació Alba, xocolata de Casa Dalmases, cigrons de l’Alta Segarra o melmelada d’Hostafrancs, entre altres.

L'esdeveniment va acabar, com ja és tradició, amb un ball conjunt de tots els participants dalt l’escenari i que en aquesta ocasió va ser El dia de la victòria de Buhos.