Nous tallers de l’Aquelarret, la festa del foc, la música i les bruixes per als menuts

L’Aquelarre de Cervera, la gran festa del foc, la música i les bruixes de les Terres de Ponent, també té la seva versió infantil que cada any creix en importància i participació.

La cercavila es farà el dissabte 27 d’agost, però prèviament, els infants podran fer tallers per dissenyar disfresses, aprendre a tocar el tabal a ritme de festa o sobre el món geganter i les xanques, per convertir-se en autèntics éssers de l’infern i poder participar en la cercavila del dissabte. A la darrera edició dels tallers s’hi van inscriure un centenar de nenes i nens.

Aquestes activitats es faran entre el 22 al 26 d’agost, entre 6 i 2/4 de 8 de la tarda, i hi podran participar infants a partir de 4 anys. Les inscripcions ja estan obertes, i en el seu lloc web es pot consultar tota l'oferta detallada. Caldrà efectuar el pagament mitjançant targeta de crèdit. En cas de germans, caldrà fer una inscripció per a cada infant. Les places són limitades i aniran per ordre d’inscripció. Es pot veure informació detallada i fer les inscripcions en aquest enllaç. Una vegada realitzada la inscripció, l'organització es posarà en contacte amb la família per tal de confirmar la plaça al taller seleccionat. Per tant, es necessita el nom i cognoms del pare/mare/tutor o tutora i el telèfon mòbil i correu electrònic de contacte. En cas d’aforament complet, es proposarà la participació en un altre taller o bé el retorn dels diners.

El dissabte 27 d’agost tindrà lloc la cercavila, que començarà a les 6 de la tarda, i en la qual participaran els nens i nenes dels tallers, la Colla infantil del grup de percussió Bombollers, la Tarasca de Cervera, la Colla infantil del Ball de Diables de Cervera “Carranquers”, el Ball de diables infantil de Torredembarra, la Vibrieta de Tarragona i el Grup de Geganters i Grallers de Cervera. La sortida serà de la plaça Universitat i aquest any, com a novetat, anirà fins a la plaça Major, seguint un recorregut molt més semblant al de dissabte a la nit d’Aquelarre.

A 2/4 de 8 arribarà l’Aquelarret a la Plaça Major on serà rebut per l’Astarot Junior, i s’hi faran els lluïments dels diferents grups i l’escumada final. En aquell punt, també com a novetat, es farà un espectacle a càrrec de l’Escola de Teatre de Cervera “La Caserna”.

El cartell de l’Aquelarret 2022 és obra del cerverí Ton Granell.