Arranquen les obres a l'A-2 en sentit Lleida a Cervera

Durant tres setmanes es renovaran tres quilòmetres de la via dins d'una actuació més àmplia
Una de les màquines treballant a l'A-2 ©AnnaBerga/ACN
photo_camera Una de les màquines treballant a l'A-2 ©AnnaBerga/ACN

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible va posar en marxa aquest dimarts una nova fase d'obres per a la millora del ferm de l'A-2 a Cervera en sentit Lleida. Aquesta actuació s'emmarca en un projecte més ampli que busca renovar prop de 9 quilòmetres de la via, amb una inversió de 10,27 milions d'euros.

Els treballs, que es desenvolupen entre els punts quilomètrics 518,12 i el 515,11, abasten un tram d'uns tres quilòmetres i es preveu que s'allarguin durant tres setmanes fins al 19 d'abril.

S'ha habilitat un carril de circulació per sentit en la calçada contrària, en direcció Barcelona, per gestionar el trànsit

Aquesta actuació se suma a la que es va dur a terme el mes de març en les vies laterals i els ramals d'accés a Cervera, així com a les efectuades el 2023 en sentit Barcelona.

El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, va visitar ahir els treballs i va explicar que l'objectiu del ministeri és completar l'obra amb l'última capa de rodament, la qual es preveu instal·lar l'any vinent.

Aquesta intervenció és una resposta a les demandes dels usuaris i veïns de la comarca, que durant anys han reclamat millores en aquesta via. Tot i això, cal destacar que el projecte no inclou el tram entre Cervera i la Panadella, un dels més deteriorats, i que, segons Crespín, es troba "a l'espera d'aprovació".