La Policia Local de Cervera imparteix classes pràctiques d'educació viària a 450 alumnes

Enguany també estan previstes altres sessions de formació per als escolars de Cervera durant el mes de maig
classes educació viària3
photo_camera Classes pràctiques d'educació viària al parc de trànsit municipal. Foto: Paeria de Cervera

Un total de 450 escolars participen, els mesos de març i abril, a les classes pràctiques d'educació viària que ofereix la Policia Local de Cervera al parc de trànsit municipal.

L'educació viària s'adreça a l'alumnat de 5è i 6è de primària i 1r d'ESO, que condueixen els karts del parc de trànsit de Cervera, on aprenen a respectar els senyals, els semàfors i les indicacions dels agents. Aquestes pràctiques complementen les sessions teòriques que la Policia Local ha impartit prèviament als centres educatius.

Aquest curs hi participen alumnat de les tres escoles i els dos instituts de Cervera, i les escoles l'Estel, de Sant Guim de Freixenet, i l'Alta Segarra, de Calaf.

Les classes d'educació viària ja fa més de 20 anys que s'imparteeixen a Cervera, sempre amb l'organització i coordinació a càrrec de la Policia Local.

Enguany també estan previstes altres sessions de formació per als escolars de Cervera:

Durant el mes de maig s'impartirà un taller sobre el manteniment bàsic de les bicicletes, per a l'alumnat de 6è de primària i 1r d'ESO, i classes d'instrucció per a la conducció de ciclomotors, adreçades a joves de 4t d'ESO. La iniciativa ha estat organitzada de manera conjunta entre la Policia Local i el Servei Català de Trànsit.

I finalment, pel maig també està prevista la representació teatral “Canvi de marxa”, una activitat educativa que combina teatre, audiovisuals i testimonis reals. Té l'objectiu de conscienciar els joves d'entre 14 i 18 anys de les causes dels accidents per fomentar conductes responsables i d'autoprotecció. Es representarà al Gran Teatre de la Passió, el dilluns 22 de maig, i de moment ja han confirmat la seva assistència més de 600 escolars.