Presenten el cartell i les novetats de la nova temporada de La Passió de Cervera

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

Avui, diumenge 8 de gener, han presentat el cartell que representarà la nova temporada de La Passió de Cervera. L'acte ha tingut lloc al Gran Teatre de la Passió i ha estat encapçalat pel president del patronat de la Passió, Xavier Cañabate LlobetGemma Pala, membre de l'equip directiu, i la dissenyadora del cartell, Anna Domenjó.

L'artista, Anna Domenjó, ha explicat la simbologia de tots els elements del cartell, que com ha dit "és un cartell molt minimalista, només apareixen les lletres de la passió, ja que he volgut sintetitzar i donar molta força al missatge de l'obra". Ha escollit uns tons i colors que volen fer referència a la vida amb l'ús del color vermell i simbolitzant la sang, i, la tonalitat lilosa es refereix al vi del Sant Sopar. A la

vegada, aquests dos tons s'uneixen en algunes parts simbolitzant la comunió. La tonalitat marronosa del fons del cartell, fa referència al paper vell, fent patent l'antiguitat d'aquesta representació. Finalment, els elements iconogràfics estan pintats de blanc volent simbolitzar la llum de la resurrecció.

Gemma Pala, en representació dels altres dos directors, David Mora i la Mariona Delmases, ha detallat totes les novetats d'aquesta temporada. L'equip vol seguir treballant amb el ritme de la representació, fent-la més dinàmica. També estan immersos en una reestructuració general de diverses encenen. A més, hi haurà personatges nous, alguns dels quals ja formaven part de la Passió i han canviat de paper i altres que seran completament nous, a partir del càsting que es va fer el juliol de l'any passat.

D'altra banda, també s'apostarà per una renovació de la il·luminació, amb nous focus i material LED I també nous efectes especials.

Xavier Cañabate Llobet, el president del patronat de La Passió de Cervera ha remarcat la gran importància d'aquesta representació a Cervera, que té una trajectòria de quasi 550 anys i que manté la cultura i tradició teatral cerverina vives. A més ha remarcat que, avui, sense els esforços de tota la gent que forma el patronat de La Passió de Cervera, el teatre no existiria a la capital de la Segarra, ja que "desgraciadament la Paeria de Cervera li costa creure en el teatre". Ha detallat que l'aportació de què els hi dona la Paeria no cobreix ni l'1% de la despesa del teatre, "El Teatre té una despesa de 100.000 € i de la paeria rebem 900 €".

Les entrades anticipades per les representacions de La Passió de Cervera del 2023 ja estan disponibles i es poden adquirir a través del web oficial; www.lapassiodecervera.com. Les funcions tindran lloc el 26 de març i 1, 7, 16, 22 1 29 d'abril.