Primera sessió del Consell d'Infants i Adolescents de Guissona

Redacció | Foto: Ajuntament de Guissona

El passat divendres, 4 de novembre, es va dur a terme la primera sessió del Consell d'Infants municipal d'aquest curs 2022-2023.

El Consell d'Infants de Guissona està format per nens i nenes de cinquè i sisè de primària de l'Escola Ramon Faus i Esteve, l'Escola Ramon Estadella i Fedac Guissona i per l'alumnat de primer i segon d'ESO de l'INS Guissona i Fedac Guissona. En total, 24 alumnes formen aquest Consell d'Infants.

La sessió del passat divendres, encapçalada per l'Alcalde i regidor d'educació, en Jaume Ars i Bosch, va partir d'un comiat i agraïment als consellers i conselleres que marxaven i una benvinguda als nous membres.

Cada any, el consell escull un tema a treballar amb l'objectiu de millorar el municipi a través de la seva perspectiva d'infants i adolescents. Aquest curs, tenint en compte el gran nombre d'infants amb obesitat detectats des del CAP, es van proposar els següents temes, a escollir entre un d'ells, amb la finalitat de prevenir l'obesitat i fomentar un estil de vida saludable: l'alimentació saludable l'exercici físic i la salut mental.

La proposta guanyadora va ser la salut mental.

Un cop decidit el tema d’aquest curs, es va informar els consellers i conselleres que es tornarien a reunir el mes de gener per decidir quina acció es duria a terme per treballar la salut mental. Després d'una hora de trobada, els membres van marxar amb el compromís de fer de Guissona un municipi millor i més saludable.