La 47a edició de la Isagoge de Cervera es dedica a Josep Vallverdú i Francesc Vicent García

La programació presenta dos tipus d’activitats: les més literàries i les adreçades al públic familiar
Captura de Pantalla 2023-09-15 a les 11.49.56
photo_camera Cartell de la 47a edició de la Isagoge de Cervera.

Avui, 15 de setembre la Isagoge, la setmana cultural de Cervera, dona el seu tret de sortida, la qual s'allargarà fins al 22 de setembre, oferint més d'una vintena d'activitats organitzades per la Regidoria de Cultura i altres organismes i entitats culturals de la ciutat.

La setmana cultural Isagoge es dedica enguany a les figures de Francesc Vicent García, popularment conegut com a rector de Vallfogona, i de Josep Vallverdú. L’any 2023 es commemoren els 400 anys de la mort del rector (Saragossa, 1579 – Vallfogona de Riucorb, 1623) i el centenari del naixement de l’escriptor Josep Vallverdú (Lleida, 1923).

Segons el paer de Cultura, Ramon Augé, la Isagoge “homenatjarà dos personatges cabdals de la història de Catalunya, els dos amb lligams a la Segarra històrica, territori del qual Cervera es reivindica com a capital”. Augé també ha destacat que “la programació presenta dos tipus d’activitats: les més literàries i les adreçades al públic familiar”.

Els actes començaran avui amb la inauguració de l’exposició fotogràfica, “Façanes, peixeres i un conte”, de Iakaréi Fèlix Pascual, a les 19 h a l'Església de Sant Joan Degollat.

Enguany, es farà un reconeixement per part de la Corporació Municipal a l'entitat Club Escola de Futbol Cervera per la seva aportació als valors esportius i alhora la integració dels infants de la ciutat a través de l'esport. El paer en cap entregarà simbòlicament la Senyera de la Ciutat a l'entitat homenatjada. Tindrà lloc, avui a les 20 h a la Sala de Plens de la Paeria de Cervera.

La ciutadania podrà gaudir d'un ampli ventall d'activitats, per a totes les edats i gustos, entre les més destacades hi haurà el Festival Embarca't, que se celebra per primera vegada a la capital de la Segarra, l'espectacle “La biblioteca de Mr. Seguin. Un viatge literari i musical per l’obra de Josep Vallverdú”, XXX Trobada de puntaires Ciutat de Cervera, Mostra del Seguici Festiu, Taula rodona sobre la vida i l’obra de Josep Vallverdú, etc. Podeu consultar tota la programació al següent enllaç.