Donen el tret de sortida a La Sàlvia, una cooperativa de serveis a la llar de Cervera

Ofereix serveis d’atenció i de cura a les persones i a les llars del municipi.
338566311_1285037228744438_1010377733030949692_n (1)
photo_camera La Sàlvia és una branca de la cooperativa de cures La SempreViva. Foto: Paeria de Cervera

Divendres 31 de març, es va presentar el nou projecte, La Sàlvia.

La cooperativa, nascuda com una branca de la cooperativa de cures La Sempre Viva, ofereix serveis d’atenció i de cura a les persones i a les llars del municipi de Cervera.

Actualment, està contractada una persona d’origen estranger, membre del grup impulsor de Cervera, que dinamitzarà el projecte i posarà en pràctica la perspectiva antiracista, i tot el que comporta, a l’equip de treball i a la societat en general.

El projecte s’ha creat amb l’objectiu de garantir drets laborals i condicions a moltes de les dones que a hores d'ara ja realitzen aquesta tasca, però que es veuen obligades a fer-ho sota l’economia submergida i sense cap classe de cobertura legal, i a la vegada, també per poder oferir a les persones grans o dependents una atenció professional i personalitzada de les seves necessitats.

La creació de la cooperativa ha estat impulsada des de la Regidoria de Polítiques Feministes i LGTBI+, amb el suport i assessorament de Ponent Coopera, i compta amb un grup impulsor a Cervera format per persones voluntàries i interessades en els serveis.

La presentació va anar a càrrec del paer en cap, Joan Santacana; la regidora de Polítiques Feministes i LGTBI+, Mireia Brandon, i representants de La Sempre Viva.

Segons la regidora de Polítiques Feministes i LGTBI+, Mireia Brandon, “des de la Paeria hem posat la banya a revertir, en la mesura que ens sigui possible, la situació d’aquelles dones que desenvolupen tasques de cura i feines de la llar sense contracte ni cobertura legal”.

Totes les persones interessades a demanar els serveis de la cooperativa poden contactar-hi a través del telèfon 673 58 48 66 o al correu [email protected]. També es pot trobar la informació al web www.lasemprevivacures.cat.