Sant Ramon estrena les jornades formatives de protecció civil

Un taller sanitari va aplegar una cinquantena de persones que van rebre tècniques sobre com actuar davant d'un ictus o protocols d'emergència en casos d'ennuegament
Alguns dels participants durant el taller sanitari a Sant Ramon ©AjuntamentdeSantRamon
photo_camera Alguns dels participants durant el taller sanitari a Sant Ramon ©AjuntamentdeSantRamon

Més de cinquanta participants van assistir dissabte passat a la primera jornada de formació sanitària organitzada per l'Ajuntament de Sant Ramon. Aquesta sessió està concebuda com la primera d'una sèrie de quatre formacions centrades en la protecció civil.

Sota la guia de les doctores Alba Vilà i Ester Oriol, els participants van tenir l'oportunitat d'explorar temes com l'actuació davant d'un ictus, els protocols d'emergència en casos d'ennuegament, les tècniques de reanimació cardiopulmonar i l'ús del desfibril·lador DEA.

L’IEM (Institut d’Estudis Mèdics) va proporcionar tot el material necessari per al curs

La jornada es va plantejar de manera pràctica i participativa, permetent als assistents provar les habilitats adquirides en petits grups, sota la supervisió directa de les doctores

L'èxit d'aquesta primera sessió ha portat el consistori a considerar la possibilitat de repetir la formació en un futur. Les pròximes sessions seran el 21 de març (seguretat ciutadana amb els Mossos d'Esquadra), el 20 d'abril (prevenció d'incendis amb els Bombers) i el 18 de maig (temes d'interès de protecció civil).