La Segarra redueix un 5% els residus generats en un any

Individualment, cada segarrenc genera cada dia més d'un quilo de residus
Illa de contenidors a la Segarra ©CCSegarra
photo_camera Illa de contenidors a la Segarra ©CCSegarra

L'àrea de gestió de residus del Consell Comarcal de la Segarra ha publicat les dades de reciclatge de l'any 2023 segons les quals l'índex de reciclatge a la Segarra s'ha mantingut en un 55%. En total es van generar 9.312 tones de residus municipals, una xifra que mostra una lleugera disminució del 5% en comparació amb l'any anterior.

Aquesta reducció s'emmarca en una tendència decreixent en la generació de residus, incloent-hi el rebuig, que ha experimentat una disminució de gairebé el 6%. Aquesta evolució és considerada positiva, ja que el rebuig representa els residus que no es poden aprofitar i acaben en el dipòsit controlat comarcal.

Cada habitant de la Segarra genera diàriament més d'un quilo de residus

Pel que fa a les fraccions recollides selectivament, destaca la disminució de la matèria orgànica en un 7% respecte a l'any anterior, passant de més de 2.000 tones anuals a 1.917. Per contra, la recollida de paper i cartró ha augmentat en un 6%. Pel que fa al vidre i els envasos, s'han mantingut els nivells de recollida, així com el nombre d'usuaris que fan ús de les deixalleries comarcals.

Les campanyes de comunicació s'han revelat com una eina clau per mantenir els índexs de reciclatge, demostrant la importància de la sensibilització ciutadana en aquest àmbit.