La Segarra tornarà a oferir el servei de canguratge itinerant gratuït

L'objectiu del programa Temps per tu és fomentar la conciliació familiar i la participació social
Una de les activitats del programa Temps per tu ©CCSegarra
photo_camera Una de les activitats del programa Temps per tu ©CCSegarra

El Consell Comarcal de la Segarra ha reprès el programa Temps per tu, una iniciativa que ofereix espais de canguratge gratuït per a infants, amb l'objectiu de facilitar la participació de les famílies en les activitats als municipis i fomentar la conciliació familiar.

Els municipis que comptaran amb el servei seran Sant Guim de Freixenet, Sant Ramon, Torà, Sanaüja, Plans de Sió i Ribera d’Ondara. El servei estarà disponible els dissabtes de 10 a 13 hores en diferents espais municipals. La durada mínima del servei és de dues hores, ajustable segons les necessitats de cada activitat.

S'ofereixen activitats com tallers de pintura, malabars, jocs de construcció, entre d'altres

Aquest servei és gratuït i està obert a totes les famílies de la comarca. Les famílies interessades poden contactar al correu electrònic [email protected] per accedir al servei de canguratge itinerant.

El programa s'emmarca dins del Pla Corresponsables, una política pública impulsada pel Ministeri d’Igualtat i també forma part del programa Temps x Cures de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu és garantir la cura com a dret, desplegant serveis de cura infantil en equipaments públics i oferint prestacions que facilitin la conciliació familiar.

Durant la primera edició del programa, en el segon semestre del 2023, es van realitzar més de 70 serveis de canguratge, atenent més de 2.000 infants a la comarca.