S’incrementa la freqüència del servei de podologia que el Consell Comarcal de la Segarra ofereix als municipis

Redacció | Foto: Consell Comarcal de la Segarra

La Sala de Plens del Consell Comarcal, ubicada a Cervera, va acollir dimecres, 8 de març, la sessió plenària ordinària de l’ens comarcal.

En aquesta sessió es va aprovar la modificació del Reglament del Servei de podologia “peus en forma + 60”. Aquest programa apropa als pobles petits de la comarca els serveis d’una podòloga a un preu subvencionat.

El servei “peus en forma + 60” s’ofereix a totes les persones de la comarca a partir de 60 anys. Actualment, hi ha 12 municipis adherits al programa. Fins ara s’oferien 4 serveis i ara passaran a oferir-ne 6 a un mateix preu per a l’usuari. Fet possible perquè el Consell Comarcal ha augmentat la partida de dotació pressupostària per poder donar més serveis a aquestes poblacions.

En aquesta línia de coses el president del Consell Comarcal, Sr. Francesc Lluch, va explicar que la Segarra ha estat escollida per a portar a terme una prova pilot de la Fundación Salud y Persona. La prova consisteix a oferir atenció psicològica telefònica a les persones grans que viuen soles. La prova durarà 6 mesos i, en un primer moment, s’escolliran 50 persones de més de 75 anys amb unes característiques concretes que s’establiran amb un protocol que faran els serveis socials del Consell Comarcal.

Entre altres punts de l’orde del dia es va parlar de Llei del canvi d’adscripció comarcal i veguerial dels municipis de Biosca i Torà. Des del Ple del Consell Comarcal es va posar de manifest la preocupació del traspàs de serveis quan a hores d’ara no hi ha ni terminis ni metodologia.

Es va aprovar la Moció de l’ACM en suport dels consells comarcals per un millor finançament. Es va tenir present la declaració de la xarxa d’alcaldes i alcaldesses per la pau de Catalunya amb motiu del primer aniversari de la invasió de Rússia a Ucraïna, i la declaració de la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis expressen el condol per les víctimes de la tragèdia de la població kurda, turca i siriana i la solidaritat amb tots els afectats.

També es va fer extensible la felicitació als centres excursionistes organitzadors de la Marxa dels Castells de la Segarra, així com la invitació a participar en el congrés sobre repoblament que es farà a la Llotja de Lleida els dies 30 i 31 de març.

Finalment, es va llegir el Manifest institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona.