Conscienciació de gènere per celebrar el Dia de la Dona Treballadora a Guissona

L'obra de teatre sobre Nativitat Yarza La primera alcaldessa o el sopar de dones de l'associació Nèvia son alguns dels actes destacats de la programació pel 8 de març
L'alcalde Jaume Ars i la regidora Núria Guixés presentant el programa ©AjuntamentdeGuissona
photo_camera L'alcalde Jaume Ars i la regidora Núria Guixés presentant el programa ©AjuntamentdeGuissona

Guissona commemorarà un any més el Dia Internacional de les Dones amb un complet programa d'activitats en col·laboració amb diverses entitats locals. La programació, que s'inicia l'1 de març amb una marxa exploratòria a càrrec d'ERC Guissona, destaca pel seu enfocament en la conscienciació i l'educació sobre qüestions de gènere.

El dia 8 de març arrencarà a les 6 de la tarda a la plaça Vell Pla amb l'acte institucional i la lectura del manifest a càrrec de la regidora de feminismes, Núria Guixés, en col·laboració amb l'Associació de Dones Nèvia.

Seguidament, a la Biblioteca de Guissona acollirà la xerrada El fantsma de la bellesa, que abordarà la relació entre el sistema patriarcal i capitalista i les formes subtils de violència que en sorgeixen. El darrer acte del dia serà l'obra de teatre La primera alcaldessa, sobre Nativitat Yarza, la primera alcaldessa de Catalunya, a dos quarts de nou al Teatre Ateneu de Guissona.

Les activitats continuaran el 9 de març amb un taller sobre autoestima i el concert del cor Galindaina

Finalment, per cloure el programa, l'Associació de Dones Nèvia ha organitzat el sopar de dones el dia 9 a la Sala Galeria de l'Ateneu, amb inscripcions obertes i sorpreses preparades per als assistents.

A més, el Museu de Guissona oferirà una visita guiada temàtica al parc arqueològic i al mateix museu, titulada Ser dona i viure a Iesso, que proporcionarà una visió detallada de la vida de les dones en l'antiga ciutat romana, a càrrec de dues arqueòlogues expertes en la matèria el dissabte 23 de març.