Tot a punt per a l’última funció de la temporada de La Passió de Cervera

Tindrà lloc aquest dissabte, 29 d’abril, a les 4 de la tarda al Gran Teatre de La Passió 

La Passió de Cervera-3241
photo_camera Moment de la representació. © Passió de Cervera

La Passió de Cervera acomiadarà una nova temporada d’èxit aquest dissabte, 29 d’abril, a les 4 h de la tarda. 

En total, aquest 2023, hauran tingut lloc 6 representacions que hauran congregat més d’un miler d’espectadors des de la primera funció que va tenir lloc el passat 26 de març al Gran Teatre de la Passió de Cervera. 

Enguany, s’hi ha presentat diverses novetats que han afectat sobretot a la durada de l’espectacle i al seu dinamisme escènic. Uns canvis que han volgut apropar aquesta representació a les formes de consumir teatre més actual i per un públic acostumat als ritmes més ràpids. 

La Passió de Cervera, un referent a nivell europeu 

Més de cinc-cents anys d'història converteixen a les representacions de la Passió de Cervera en la més antiga del món, situant documentalment el seu naixement l'any 1477. Davant la importància històrica i social, l’any 1969, les representacions de La Passió de Cervera es declararen d’interès públic. 

L’èxit ha estat constant de llavors ençà i, malgrat que el text continua essent gairebé el mateix, l’escenificació ha sofert innombrables millores i la direcció artística s’ha professionalitzat. S’han incorporat dos escenaris laterals al Gran Teatre de La Passió que ofereixen una visió espectacular amb els 40 metres totals de boca d’escenari, essent el teatre amb la boca més gran d’Espanya i la tercera d’Europa. 

La construcció de decorats corporis en el 90% de les escenes, els quals ofereixen una espectacularitat realista a tots els espais, i combinen recordant la bellesa històrica dels grans antics decorats de paper que encara es conserven en algunes escenes. Amb la renovació de l’apartat luminotècnic totalment digitalitzat, s’ofereix un ambient determinat en cada ocasió, conjuntament amb el so, també digitalitzat, que realça amb més potència i qualitat sonora les escenes de l’espectacle. La nova elaboració del vestuari; reproducció fidel a la indumentària del temps. 

Els efectes especials introduïts amb gran espectacularitat fan que l’espectador gaudeixi d’un espectacle complert en tots els sentits. Tot això, i la col·laboració de 300 persones a l’escenari, configuren un espectacle àgil i modern, oferint una visió espectacular i realista de les tradicionals representacions de La Passió de Cervera.