Tret de sortida de la 2a edició d’SPASA, el curs intensiu d’arts de carrer de Ponent amb quatre companyies internacionals

Redacció | Foto: Cruma Teatre

SPASA (Escola d’estiu d’arts de carrer per les seves sigles en anglès) és una formació intensiva que aprofita dos esdeveniments culturals referents que tenen lloc a la província de Lleida, l’Aquelarre de Cervera i FiraTàrrega, per impartir tallers entre les dues dates assenyalades.

Enguany les companyies encarregades d’impartir les sessions seran Adhok (França), The Primitives amb Craig Weston (Bèlgica), Décor Sonore (França) i Sergi Estebanell (Catalunya). Durant dues setmanes es treballa la creació a l'espai públic i l’aprofitament de totes les possibilitats escèniques que aquest té. Totes elles han estat reconegudes internacionalment i tenen llenguatges i maneres de treballar diferents, permetent als participants conèixer diferents tècniques de treball en aquest àmbit.

En la primera edició, les companyies participants van ser Goro Osojnik (Eslovènia), Theatre Fragile (Alemanya), Kamchatka (Catalunya) i Willi Dorner (Àustria).

A més a més, SPASA compta amb la col·laboració de FiraTàrrega i les entitats organitzadores de l’Aquelarre de Cervera. En l’Aquelarre, els participants han gaudit de tots els actes programats a més de xerrades sobre la història de la festa i un col·loqui amb el grup de percussió Bandtokades i l’equip de coordinació de l’Aquelarre. A FiraTàrrega, els participants tindran l’oportunitat de conèixer com funciona l’àrea professional i de mercats i trobades amb diferents entitats i institucions culturals a la Llotja professional.

Una quinzena d’alumnes estan participant d’aquesta edició, procedents de tota la península i d’Irlanda, enguany, país associat al programa. Participants, formadors i públic (improvisat) ompliran de teatre i accions inesperades els carrers de les dues capitals de comarca.

Les entitats organitzadores són CRUMA Taller d’Arts Escèniques de Tàrrega i la companyia FADUNITO de Cervera.