Una obra de Biosca sobre la covid, guanyadora al Festival Internacional de Patchwork 2022

Foto: Rosa Mas.

Mariàngels López Solé va resultar guanyadora d’un dels primers premis al Festival Internacional de Patchwork celebrat del 24 al 27 de març a Sitges, amb l’obra ‘Caos -19- Covid’.

L’obra premiada, que pretén ser un agraïment a la gran tasca que els equips dels serveis sanitaris han dut a terme al llarg de la pandèmia, representa una imatge del dia a dia de l’Hospital del Mar durant la crisi derivada de la Covid.

Aquest quilt està compost per brodats i teixits de diversos colors i textures, reproduint una perspectiva amb el contrast de les ombres i de les llums interiors i exterior.

L’efecte difuminat del vidre de la finestra, la mirada de la figura del centre de la imatge, la resolució precisa d’una pantalla de mòbil o el moviment, reflecteixen moments que esdevenen en un instant de realitat a l’hospital.

L’autora de Biosca, Mariàngels López Solé, és especialista en patchwork, un tipus de costura que consisteix a cosir bocins de teles que conformen un disseny més gran, que originalment era utilitzat per a fer mantes, edredons, bosses, coixins i altres objectes funcionals.