Vilalta: "ERC dona resposta a la independència i a les polítiques d'esquerres i de transformació social"

Text: Redacció / Foto: ERC

El Paranimf de la Universitat de Cervera ha acollit l’acte central de campanya del Jovent Republicà, que ha estat coorganitzat amb Esquerra Republicana de Catalunya, en el que han intervingut Josep Esquerra, Sara Domenjó, Pau Morales, Bernat Solé i Marta Vilalta. La benvinguda ha anat a càrrec del paer en cap, Joan Santacana.

El candidat d’ERC a la Segarra ha contextualitzat la situació en la que ens trobem "provocada per la repressió d’un estat que prefereix que siguin els jutges els que determinin les qüestions polítiques i marquen les regles del joc de la democràcia". Esquerra ha refermat que "per a combatre aquesta ingerència, cal que omplim les urnes de vots republicans, perquè a les institucions no hi hagi els de sempre".

La candidata del Jovent Republicà, Sara Domenjó, ha començat la seva intervenció amb un agraïment a tota la gent que fa front dia a dia a la pandèmia de la Covid, no només el personal de l’àmbit sanitari, sinó totes aquelles persones que "tenen un paper fonamental també, com el sector dels serveis, el lleure, la dependència, o la neteja". La republicana ha destacat que el Jovent "vol parlar dels problemes de la gent, però sobretot de les propostes per a oferir solucions a aquests problemes, volem passar del carrer a les institucions, com sempre hem dit i fet al llarg de la nostra història".

El candidat nacional del Jovent Republicà, Pau Morales, ha insistit en que "el jovent és el col·lectiu que més pateix la precarietat, la crisi de la Covid ha fet aflorar més que mai aquesta realitat". D’altra banda, ha reivindicat el paper del jovent, en tots els moviments socials, com la lluita contra la llei mordassa o la reforma laboral, i que "ara tampoc defugim les responsabilitats, i estem compromesos amb Esquerra Republicana, perquè sap que els joves som imprescindibles, i està al costat dels joves fent camí, al costat del canvi social".

Per la seva part, Bernat Solé, conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, ha parlat de l’1 d’octubre, com a punt d’inflexió que ens va mostrar la cara més visible de la repressió. "Malgrat tot, aquell 1 d’octubre hi va haver gent que no va ser interpel·lada, per això, des d’ERC, els volem assegurar que la República Catalana és una eina per a garantir-los la igualtat d’oportunitats, que permeti als joves bastir-se un futur, per a posar en valor el sector agroalimentari, per a donar solucions a tota la ciutadania’", ha destacat.

Per acabar, la primera candidata a la demarcació de Lleida, Marta Vilalta, ha defensat el projecte d’Esquerra Republicana de Catalunya, que continua sent el mateix des de "que es va crear fa 90 anys, des d’aleshores hem estat al costat de la gent, amb ganes de defensar la república, que ha de garantir drets i llibertats". Vilalta ha assegurat que "ara ens presentem també per a reconstruir el país, comptant amb els joves i amb tothom, amb un model diferent del de les retallades de la crisi del 2007, perquè sabem que el que cal és amb inversió en polítiques socials per garantir el benestar". "Això ho farem amb tota la determinació per liderar aquesta via àmplia cap a la independència. Volem acabar amb l’alternança sociovergent per liderar un nou projecte que doni resposta a la defensa de la república i la justícia social", ha afirmat. Finalment, Vilalta ha reblat: "Amb Esquerra no s’ha de triar entre independència o polítiques d’esquerres i de transformació social, perquè ERC ja dóna resposta als dos".