Zajar Yakovyna guanya el primer concurs de fotografia documental de la Segarra

Foto: Ajuntament de Guissona.

Zajar Yakovyna, alumne de FEDAG Guissona, ha estat el guanyador del premi de fotoperiodisme i fotografia documental GUAITA!, amb la fotografia “Camió de solidaritat”. Una fotografia que mostra l’interior d’un camió carregat de provisions per desplaçar-se de Guissona a Ucraïna, en temps de guerra.

Gairebé 80 fotografies d’alumnat de 4t d’ESO dels centres de secundària de la Segarra han participat en la primera edició del concurs organitzat pel Pla Educatiu d’Entorn de Guissona i el Pla Educatiu d’Entorn de Cervera, que pretén fomentar l'esperit crític i la presa de consciència de l'entorn de l'alumnat a través de la fotografia.

A partir d'un treball previ, l'alumnat ha treballat el concepte de fotoperiodisme i fotografia documental per, posteriorment, posar en pràctica els coneixements i capturar les fotografies que han presentat al concurs.

A l’acte d’inauguració, la inspectora d’Educació Alba Castellà, ha fet entrega del premi al guanyador, una càmera compacta GoPro Hero 10. A més, la classe del guanyador rebrà la visita del youtuber igualadí @willy_foxx, un referent de l’audiovisual i l’esport d’aventura.

Des d’avui, la foto guanyadora i la resta de fotografies seleccionades, es poden veure a l’exposició, que es va inaugurar el dimecres dia 1 a la tarda, al Museu de Guissona. Es podrà visitar fins al dia 12 de juny a Guissona i a partir del 14 de juny, i fins al dia 26, es podrà visitar al Msueu de Cervera.