Convocatòria del Premi de Relats Curts 'Històries vives del Segrià' 2023

Els originals es poden presentar fins al 20 d'abril a la seu del Consell Comarcal del Segrià carrer del Canyeret 12 de Lleida o a la seu electrònica de l'ens comarcal
Premi de Relats Curts 'Històries vives del Segrià' ©JosepAPérez
photo_camera Premi de Relats Curts 'Històries vives del Segrià' ©JosepAPérez

Els interessats en participar en el Premi de Relats Curts del Segrià "Històries Vives del Segrià", encara poden fer les inscripcions fins al 20 d'abril, ho recorda l'àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià que va convocar la desena edició del certament literari, a primers d'any. L'objectiu de la iniciativa és fomentar la llengua catalana i promocionar la comarca del Segrià a través de la narrativa. 

Els relats han de referir-se a la comarca o bé els municipis del Segrià i han d'incloure fets i esdeveniments versemblants, escrits en llengua catalana i inèdits.

El premi per a l’obra guanyadora és de 650 euros i hi ha previst un accèssit de 250 euros. També formaran part d'una publicació promoguda pel Consell Comarcal del Segrià i l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), que s'edita cada dos anys. En la publicació s'hi podran incloure altres obres que no hagin estat premiades, però hagin estan seleccionades pel jurat.

El jurat de l'edició està format per les escriptores Marta Alòs i Montse Sanjuan; la cap de l'àrea de Cultura del Consell, Teresa Malla; un tècnic del Consorci de Normalització Lingüística; i la persona guanyadora del premi en l'edició 2022, Josepa Sopeña. Les bases del concurs es poden consultar mitjançant la pàgina web del Consell Comarcal del Segrià.