Endesa reforça el servei a Sarroca de Lleida per preparar la xarxa del futur

L'actuació d'Endesa representa una millora important en la seguretat i qualitat del servei no només a Sarroca de Lleida, sinó també a les poblacions veïnes de Torrebesses i Alcanó, al mateix Segrià, i a les de la Granadella, Bovera i Bellaguarda, a les Garrigues
Treballs de millora en la xarxa elèctrica que abasteix Sarroca de Lleida ©Endesa
photo_camera Treballs de millora en la xarxa elèctrica que abasteix Sarroca de Lleida ©Endesa

La companyia elèctrica Endesa ha finalitzat recentment els treballs de reforma de part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió de Sarroca de Lleida amb l’objectiu de reforçar el subministrament elèctric a aquest municipi del Segrià i deixar-la preparada per poder absorbir més demanda i impulsar, així, l’electrificació de la demanda, aspecte clau per accelerar el procés de descarbonització i lluitar per combatre el canvi climàtic. Els treballs han suposat una inversió de 200.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia.

Equips millorats en la xarxa elèctrica que abasteix Sarroca de Lleida ©Endesa
Equips millorats en la xarxa elèctrica que abasteix Sarroca de Lleida ©Endesa

Els treballs han consistit a instal·lar un nou tram de cable de mitjana tensió a 25 kV -d’un quilòmetre de longitud-, que discorre pel nucli urbà de la població, la qual cosa possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per vies alternatives (tot recuperant més ràpidament potència i clients). Això repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no serà necessari cap interrupció de subministrament.

En paral·lel, s’han renovat tecnològicament els dos centres de transformació enllaçats, on s’han substituït les seves antigues cel·les per unes de noves que incorporen elements de maniobra encapsulats en un gas de característiques especialment aïllants. Aquesta nova tecnologia redueix la necessitat de manteniment, ja que s’autoregenera, a diferència de l’oli, que pateix una descomposició gradual.

L'actuació d'Endesa representa una millora important en la seguretat i qualitat del servei no només a Sarroca de Lleida, sinó també a les poblacions veïnes de Torrebesses i Alcanó, al mateix Segrià, i a les de la Granadella, Bovera i Bellaguarda, a les Garrigues.

En total, beneficiaran 2.000 clients repartits entre aquests sis municipis de dues comarques, en dependre tothom de la mateixa línia

La xarxa elèctrica que abasteix Sarroca de Lleida ©Endesa
La xarxa elèctrica que abasteix Sarroca de Lleida ©Endesa