La festa del Mandongo, altre cop cap de cartell de la Festa Major d'Alcarràs

 

Una altra novetat, en aquest cas per reduir residus, és que des de les regidories de Medi Ambient i Festes s’ha dissenyat un got reutilitzable, que servirà per a totes les festes, i que l’Ajuntament cedirà a les entitats que el demanin, amb l'objectiu final és reduir el consum de plàstics al 100%

The Tyets ©Enderroc
photo_camera The Tyets ©Enderroc

L’alcalde d’Alcarràs, Gerard Companys, presentava el programa de la Festa Major, que se celebrarà del 18 al 21 de gener, anunciant el concert de la banda The Tyets, i també la commemoració de les quatre dècades de l’Associació de les Mestresses de Casa. Es tracta d'una celebració rellevant, ja que es tracta de l'entitat responsable de mantenir la tradició de la festa del Mondongo, afegeix Companys.

Pel que fa al cartell ha estat elaborat per la dissenyadora local Noemí Marsal, explica molt bé les diferents activitats que es duen a terme aquests dies, tenint també com a eix central el mandongo, a més de les firetes o els concerts, reflectint amb fidelitat la nostra Festa Major d’Hivern.

La clara aposta d’aquest Ajuntament per la seguretat, sobretot en l’acte més multitudinari, com serà el concert de divendres, amb unes 1.500 persones, que comptarà també, com en altres ocasions, amb el Punt Lila i el Som.nit per a la prevenció del consum d’alcohol i substàncies estupefaents

Festa del Mondongo d’Alcarràs © Alcarràs
Festa del Mondongo d’Alcarràs © Alcarràs

Per la seva part, la regidora de Cultura i Festes, Marta Morreres, ha explicat, en primer lloc, que en el concert central del divendres, atesa la gran acollida, “s’ha adaptat un espai per a persones amb accessibilitat reduïda”. D’entre tota la programació, Morreres ha posat de manifest que hi ha actes per a tots els públics: familiars (el pallasso Marcel Gross; sessions de cinema amb films que s’han elegit a través de votació popular; espectacle de la companyia Xip Xap; música amb el grup Ambauka, o el taller de bastoners), públic jove (amb el gran concert del divendres, on Morreres ha recomanat que els menors que vinguin al concert ho facin acompanyats d’adults i, prèviament, amb el concert dijous dels grups locals Shad Demn i Gos Mullat, i dos concerts de DJ's de la mà de l’Associació de Música Electrònica d’Alcarràs) i per a la resta de públics (espectacle de Judit Martín, l’hipnotitzador Jeff Toussaint, entre d’altres).

Esperem que tothom trobi el seu acte o actes perquè puguin gaudir plenament de la festa”, ha explicat Marta Morreres, afegint, com a última novetat, que “les nenes i nens tindran el cartell de la Festa Major en blanc i negre perquè el puguin pintar a casa seva al seu gust”

Festa del Mondongo d’Alcarràs ©Alcarràs
Festa del Mondongo d’Alcarràs ©Alcarràs

Una altra novetat, en aquest cas per reduir residus, és que des de les regidories de Medi Ambient i Festes s’ha dissenyat un got reutilitzable, que servirà per a totes les festes, i que l’Ajuntament cedirà a les entitats que el demanin. “Aconsellem, però, que com tothom té gots reutilitzables a casa, el millor que poden fer és portar-lo. L’objectiu final és reduir el consum de plàstics al 100%”, ha afegit Marta Morreres.

L'Ajuntament d'Alcarràs posa en marxa l’app gratuïta Festes d’Alcarràs amb informació sobre tots els actes i si hi hagués actualitzacions o canvis d’última hora (també s’informaria a través de l’app e-Agora d’Alcarràs).