L'Aplec del Caragol constata el poder un poder de convocatòria sense precedents

Després de més de quatre dècades de la festa del caragol, algunes de les penyes més antigues han vist com han anat creixent les famílies i els membres del col·lectiu, amb fills i parelles de fills i per aquest motiu cada cop necessiten més espai
Les penyes de l'Aplec preparant els caragols de les formes més diverses ©AriadnaPérez
photo_camera Les penyes de l'Aplec preparant els caragols de les formes més diverses ©AriadnaPérez

El continu creixement de la participació va obligar a l'organització de l'Aplec del Caragol de Lleida ha d'ampliar la superfície d'enguany en 4.450 metres quadrats que va permetre encabir vuit noves penyes, que en sumaven un total de 115 de les quals en resultava 14.500 penyistes. Segons la Federació de Colles (FECOLL) aquesta ha sigut una de les xifres de participació més elevades de la història del certamen lúdic-gastronòmic lleidatà. 

Al voltant de 200.000 persones visiten l'Aplec del Caragol ©IgnasiGómez
Al voltant de 200.000 persones visiten l'Aplec del Caragol ©IgnasiGómez

Segons el president de la FECOLLFerran Perdrix espera que aquesta resposta de participació es pugui incrementar considerablement en la pròxima edició, que recuperarà les dates habituals -enguany modificades per les eleccions municipals- i també "acabarem de fer l'aprofitament al màxim de l'espai que hem ampliat; però també cal tenir en compte que aquesta actuació logística representa un nou repte", ha afegit Pedrix.

L'Aplec clausurava edició aquest diumenge amb una participació de 200.000 visitants, entre els quals el públic familiar guanya protagonisme en aquesta darrera jornada, que es va iniciar amb la tradicional cercavila de les colles participants per diferents carrers de la ciutat fins a retornar als Camps Elisis. Tot seguit es va dur a terme el tradicional dinar de germanor a cada penya.

L'organització de l'Aplec va incorporar enguany un servei de restauració al Pavelló 4 adreçat als visitants que ha servit durant el cap de setmana 1.200 tastets i uns 2.500 menús. "Són xifres molt bones", ha expressat Perdrix. Així mateix, l'esdeveniment ha programat també diverses propostes culturals gratuïtes als Camps Elisis durant els tres dies.

Noves generacions de penyistes

Les penyes de l'Aplec preparant els àpats ©AriadnaPérez
Les penyes de l'Aplec preparant els àpats ©AriadnaPérez

Després de més de quatre dècades de la festa del caragol, algunes de les penyes més antigues han vist com han anat creixent les famílies i els membres del col·lectiu, amb fills i parelles de fills i per aquest motiu cada cop necessiten més espai. Els representants de les colles expliquen que la manca d'espai condiciona el seu creixement i això els ha obligat a tancar la porta a nous membres que es trobaven a la llista d'espera, una situació que s'ha repetit en moltes altres colles. 

El civisme en l'Aplec

Lleida deixarà endarrere tres dies i dues nits de molta festa, en què els serveis mèdics han hagut de fer 159 assistències, 7 de les quals han requerit trasllat a l'hospital Arnau de Vilanova, però "cap de greu", ha dit el president de la FECOLL.