La fira de l'Oli Verd de Maials clausura la 26a edició comptabilitzant al voltant de 14.000 visitants

Tant David Masot, com Francesc Teixidó mostraven la seva satisfacció pels resultats del certamen que consolida xifres que es valoren molt positivament, sobretot tenint en compte que la collita d’olives ha estat condicionada negativament per la sequera
Imatge dels expositors de la Fira de Maials ©Maials
photo_camera Imatge dels expositors de la Fira de Maials ©Maials

La Fira de l’Oli Verd de Maials clausurava la vint-i-sisena edició amb un balanç força satisfactori, després de comptabilitzar al voltant de 14.000 persones que van visitar el certamen i un volum de vendes que superava els 15.000 litres, segons van confirmar el centenar d'expositors que van participar en la fira.

José Crespín clausura la Fira de Maials ©Maials
José Crespín clausura la Fira de Maials ©Maials

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín va presidir l'acte de cloenda acompanyat dels diputats provincials, Agustí Jiménez, i Fermí Masot, i també alcalde de Maials, Francesc Teixidó, i el president de la Cooperativa del Camp Foment MaialencFrancesc Teixidó. 

Tant David Masot, com Francesc Teixidó mostraven la seva satisfacció pels resultats del certamen que consolida xifres que es valoren molt positivament, sobretot tenint en compte que la collita d’olives ha estat condicionada negativament per la sequera, tot i que gràcies al reg de suport i a les bones temperatures de les darreres setmanes s’han pogut minimitzar els danys.

Organitzada per l’Ajuntament amb la Cooperativa del Camp Foment Maialenc com a col·laborador principal, al llarg de les dues jornades d’activitat la fira va oferir activitats de tota mena, com ara els esmorzars populars i portes obertes a la Cooperativa, les visites guiades a la Vilaclosa, presentacions de llibres, maridatges, tastos i degustacions amb diversos productes, i activitats més especialitzades, com tallers o xarrades.

Joan Gódia visita la Cooperativa de Maials ©Maials
Joan Gódia visita la Cooperativa de Maials ©Maials

El certamen va ser inaugurat dissabte al matí per Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia de la Generalitat, i entre els actes va destacar la investidura del cuiner Nandu Jubany com a Amic de l’Oli 2023 en reconeixement a la seva tasca de difusió de l’oli de Maials en tots els seus restaurants. Pel que fa a les xarrades, el meteoròleg Alfred Rodríguez Picó va protagonitzar una jornada PATT en què es va parlar sobre la sequera i el canvi climàtic, i Pilar Pardell va oferir la jornada tècnica i tast guiat ‘Aprèn a tastar professionalment l’oli’. També es va poder veure en directe i de primera mà diferents mètodes de collir olives al llarg del temps en l’activitat ‘Maials d’oli’, del CCE de Maials.