Més de 24 anys de presó pel lladre que va disparar un camioner a Vilanova de la Barca

L'Audiència de Lleida el considera culpable de temptativa d'assassinat i diversos robatoris amb força i intimidació

377bb9e4-8e75-4c05-82b0-b8ce56450bc3
photo_camera El lladre multireincident acusat de disparar el propietari d’un camió a Vilanova de la Barca, durant la primera jornada del judici a l’Audiència de Lleida © Laura Cortés

L'Audiència de Lleida ha condemnat a 24 anys i 2 mesos de presó el lladre multireincident que va disparar contra un pagès que el va enxampar dins del camió amb què repartia fruita, el gener de 2020, a Vilanova de la Barca. Es tracta d'un veí del Vallès Occidental de 39 anys que va encadenar una sèrie de fets delictius iniciats el 15 de gener de 2020 a Barcelona després de robar una furgoneta amb les claus posades i que van acabar el 27 de gener a les Borges Blanques on va ser detingut. La sala li ha imposat concretament 12 anys de presó per un delicte de temptativa d'assassinat, 6 anys de presó per furt de vehicle en concurs amb robatori amb intimidació i 4 anys per robatori amb força continuat amb l'agreujant de reincidència.

A més d'aquestes penes, l'home ha estat condemnat també a 6 mesos de presó per furt de vehicle de motor, a 8 mesos de presó per amenaces i a 1 any de presó per tinença il·lícita d'armes. A més, haurà de pagar una multa de 180 euros per un delicte d'estafa i de 360 euros per un delicte lleu de furt continuat. L'Audiència també el condemna a indemnitzar el pagès a qui va intentar robar-li el camió amb 208.591,80 euros per les seqüeles físiques i psíquiques que li han quedat així com a indemnitzar les empreses on va entrar o intentar entrar amb el cost dels desperfectes ocasionats. L'home tampoc es podrà comunicar o acostar a la víctima dels trets durant 15 anys.

Durant el judici, que es va fer a l'Audiència del 27 de febrer al 3 de març, la víctima va explicar que va rebre tres trets i que l'ara condemnat el va disparar “a boca de canó” i per sorpresa. “Duia la pistola amagada. Si l'hagués vist, hauria marxat”, va dir. La víctima va explicar que és pagès i que, el 27 de gener de 2020, cap a les 5.30 h, mentre dormia, va sentir un soroll, va mirar per la finestra i va veure algú dins del camió que utilitza per repartir fruita. “Li vaig cridar que marxés i vaig baixar. Es va girar i em va disparar a l'abdomen. En marxar corrents em va disparar a l'esquena i quan vaig caure em va rematar a la cama”, va declarar la víctima.