La Brasa d’Or s’ha classificat en segon lloc i Glass Go s’ha adjudicat el premi de la tapa del públic

La Ruta de la Tapa de Lleida, emmarcada en la campanya Ciutats Magnífiques de Magna de San Miguel, ha servit del 21 de setembre al 15 d'octubre 35.000 tapes, una mitjana de 600 per cadascun dels 58 establiments participants, i ha generat un impacte econòmic de 260.000 euros

Els restaurants premiats en la Ruta de la Tapa de Lleida ©EHL
photo_camera Els restaurants premiats en la Ruta de la Tapa de Lleida ©EHL

El mantou fregit farcit de cap-i-pota amb pols de sobrassada de Mallorca i salsa de fulles de pebrot era la proposta que el xef i l'equip del restaurant L'Espurna van proposar per la setena edició de la Ruta de la Tapa de Lleida, una tapa d'autor que ha aconseguit el premi del jurat d'enguany. El guardonat rebran el premi de mil euros i la possibilitat de presentar-la a Madrid Fusión, el primer congrés global de gastronomia.

El segon premi, també valorat pel jurat i dotat amb 500 euros, i la tapa més votada pel públic, amb la mateixa dotació econòmica, han recaigut en les tapes Butipop, de La Brasa d’Or, i Pigpear, de Glass Go, respectivament. 

Presentació de les tapes de la Ruta 2023 ©JosepAPérez
Presentació de les tapes de la Ruta 2023 ©JosepAPérez

Un total de 58 establiments de la ciutat de Lleida, una quinzena més que l’any passat, s’han sumat a la Ruta de la Tapa, que forma part de la campanya Ciutats Magnífiques. Impulsada per Magna de Cervezas San Miguel, una que té com a objectiu que el públic local tingui l'oportunitat de descobrir la seva ciutat, coneixent, vivint i gaudint dels petits llocs, racons i plans que els envolten i fan gran cada dia.

La convocatòria gastrofestiva dels establiments hostalers ha generat un impacte econòmic de 260.000 euros, un increment considerable respecte dels 107.800 euros de 2022, i han servit un total de 35.000 tapes, una mitjana de 600 tapes per establiment, també molt per damunt de les xifres d’anys anteriors. 

La Ruta de la Tapa de Lleida ha estat organitzada per la Federació d'Hostaleria de Lleida amb la col·laboració de PIMEComerç Lleida, l’Ajuntament de Lleida, Turisme de Lleida, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) i Cervezas San Miguel.