El Dr. Josep Torrent-Farnell rep un reconeixement per la seva trajectoria i compromí s amb les malalties minorita ries

Redacció | Foto: Institut Català de la Salut

Dimarts 28 de febrer, la Plataforma de Malalties Minoritàries, conjuntament amb federacions i associacions de pacients, va organitzar la 16a edició de la Jornada amb Motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries a la Casa Milà – La Pedrera de Balaguer.

L’acte va esdevenir una jornada divulgativa que uneix les veus d’afectats i afectades, professionals de la salut, recercadores i recercadors, la indústria farmacèutica i de biotecnologia i representants institucionals, per tal d’informar sobre les malalties minoritàries i donar-ne visibilitat.

La 16a edició va comptar amb una taula inaugural, quatre testimonis, una primera taula de debat dedicada a l’equitat a l’accés als tractaments d’alta complexitat i una segona taula dedicada a l’equitat a les diferents etapes. En finalitzar la jornada es van lliurar quatre reconeixements que la Comissió Gestora del Dia Mundial va atorgar als professionals que han destacat per la seva trajectòria i compromís professional en favor de les malalties minoritàries.

El Dr. Josep Torrent-Farnell, metge, cirurgià i llicenciat en farmàcia, va ser distingit per la seva contribució a difondre, conscienciar i afavorir la recerca de les malalties minoritàries i per tot el seu bagatge professional i compromís dedicat durant tots aquests anys.

Torrent – Farnell és professor titular del Departament de Farmacologia Clínica i Terapèutica de la Universitat Autònoma de Barcelona des del 2019 i també el president del Comitè Científic Extern del CIBER Enfermedades Raras des del 2009. Tamabé, ha estat Director de l’Àrea del Medicament del CatSalut (2016-2019), el primer president electe del Comitè de Medicaments Orfes (2000-2007) i membre del Comitè d’Assessoria Científica de l’Agència Europea (2000-2016).

Val a dir que el Dr. Torrent ha estat reconegut, anteriorment en diverses ocasions; l’any 2009 va rebre l’encomienda de la Orden Civil del Ministerio de Sanidad, l’any 2005, la distinció Internacional de l’Associació de Pacients de Malalties Minoritàries d’Estats Units (NORD), el 2015 la distinció especial al Lideratge en Malalties Minoritàries a Europa per la Federació Europea de Pacients de Malalties Minoritàries (EURORDIS) i l’any 2011 el Premi Especial FEDER a la dedicació a les persones amb malalties poc freqüents.