Inauguren la nova plaça de la Segarra a Sant Guim de Freixenet

Redacció | Foto: Delegació del Govern Lleida

Aquest passat divendres 24 de febrer es va inaugurar la reforma de la plaça de la Segarra, a Sant Guim de Freixenet, en un acte amb la presència la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, l’alcalde del municipi, Francesc Lluch, i regidors i regidores, el director dels Serveis Territorials d’Educació, Claudi Vidal i professorat i alumnat de l’Escola Estel.

Les obres efectuades, que preserven la plaça existent com a zona verda i espai lliure d’esbarjo, han resolt les deficiències derivades del mal estat de conservació del paviment actual i s’hi ha substituït la vella xarxa de desaigüe de la plaça. També s’ha reemplaçat la xarxa d’aigua potable i s’han habilitat boques de reg. Finalment, s’ha incorporat un nou sistema d’enllumenat per afavorir la qualitat i l’estalvi energètic, així com un nou equipament per al lleure infantil.

La reforma de la plaça també afavorirà l’alumnat d’educació infantil de l’escola municipal L’Estel, que l’aprofiten, en horari escolar, com a espai de lleure i d’esbarjo, raó per la qual l’espai seguirà delimitat per una reixa.

L’actuació ha comptat amb un pressupost de 105.606 euros, poc més de 95.000 dels quals han estat finançats a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya.

En el transcurs de la inauguració, la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, es va referir a la importància que petits municipis tinguin ben coberts els serveis i les condicions de vida de les persones, perquè “és just que així sigui per a les que ja hi viuen i perquè és també una manera de lluitar contra el despoblament que pateixen les àrees rurals”.