La nena violada pel cosí a la Noguera diu que entrava a l'habitació cada nit: "Jo no volia, però em pegava i m'obligava"

Redacció | Foto: Laura Cortés (ACN)

La nena de 10 anys violada pel cosí, de 26, a la Noguera, ha explicat que el noi entrava a la seva habitació cada nit durant més d'un any, entre 2020 i 2021.Jo no volia, però quan em negava, em pegava i m'obligava”, ha dit durant la declaració davant dels psicòlegs de l'Equip d'Atenció a la Víctima (EATAV) i que s'ha pogut escoltar aquest dijous en el judici que s'ha fet a l'Audiència de Lleida. L'acusat ha reconegut les relacions sexuals, però ha negat haver-la agredit. En el torn d'última paraula, l'acusat ha dit que el que va fer “està molt malament” i que n'estava “penedit”. Els fets es van destapar quan la nena va anar al metge i la metgessa va descobrir que estava embarassada. La fiscalia demana 12 anys de presó i la defensa 7.

La fiscalia considera provat que l'acusat va violar de manera reiterada la cosina, que les agressions sexuals van començar el 2020, quan l'acusat tenia 26 anys i la nena 10 i que es van allargar fins a l'estiu de 2021, quan la menor va quedar embarassada i va interrompre voluntàriament l'embaràs.

Segons el ministeri públic, tots dos vivien a casa dels pares de la nena, a la comarca de la Noguera, i quan la menor es negava a mantenir relacions sexuals amb ell, l'acusat la bufetejava i l'amenaçava dient-li que li faria mal si li ho explicava als pares.

Així ho ha detallat també la nena que, tot i que no ha declarat al judici per la seva curta edat, se l'ha pogut sentir durant la declaració que va fer amb els psicòlegs de l'EATAV i la gravació de la qual s'ha emès a la Sala. La menor ha afirmat que el noi entrava cada nit a la seva habitació i que l'obligava a mantenir relacions sexuals tot i que ella s'hi negava. Ha assegurat també que molts cops li pegava, amb la mà o amb algun cable.

Els psicòlegs de l'EATAV han declarat que la nena presenta una “certa discapacitat a nivell intel·lectual”, a més de patir una situació d'inadaptabilitat a nivell social i que tot això la fa “molt vulnerable”. “Tot això, però, no l'invalida com a testimoni”, asseguren, i la consideren apta per elaborar un relat de fets viscuts que consideren “creïbles”.

L'acusat ha reconegut les relacions sexuals, però ha negat que la colpegés. Està acusat d'un delicte continuat d'agressió sexual a menor de 16 anys. Per aquests fets, la fiscalia demana que se li imposin 12 anys de presó, se li prohibeixi acostar-se o comunicar-se amb la nena durant un període de 10 anys superior a la pena imposada, que se li imposin 5 anys de llibertat vigilada i que la indemnitzi amb 30.000 euros.

La defensa, per la seva banda, ha sol·licitat que se'l condemni a 7 anys de presó i demana que se li apliquin els atenuants de reparació del dany, ja que el noi paga cada mes a la família de la nena part de la nòmina que obté amb les feines que fa a la presó, i també un atenuant sociocultural. L'advocat entén que el que va fer l'acusat és “absolutament repugnant” però recorda que el jove ha reconegut la seva culpabilitat i el lletrat demana que es tingui en compte també que en el seu país d'origen —Mali— s'admet per exemple el matrimoni infantil i es tenen uns valors “completament diferents” als d'occident.