Mollerussa, Tàrrega i Lleida seran punts de vacunació pediàtrica des d'aquest dimecres

Pla general on es poden veure sanitaris vacunant contra la covid-19 a l'Espai Mercat de Tàrrega, reobert com a punt de vacunació massiva, el 2 de desembre de 2021. (Horitzontal)
photo_camera Pla general on es poden veure sanitaris vacunant contra la covid-19 a l'Espai Mercat de Tàrrega, reobert com a punt de vacunació massiva, el 2 de desembre de 2021. (Horitzontal)

Foto: ACN

Les famílies interessades a vacunar els nens de 5 a 11 anys (gairebé 31.000 a tota la demarcació de Lleida) ja poden agafar cita des d’avui a través de la web. L’administració de les dosis començarà aquest dimecres 15 de desembre i es farà majoritàriament a les tardes, tot i que durant el període de vacances s’ampliarà també al matí.

A Lleida ciutat, l’hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida (avinguda de La Canadiense, 28) es convertirà en el punt de vacunació poblacional pediàtrica. A la resta de la Regió Sanitària Lleida, els menors d’aquesta franja d’edat també es podran vacunar a l’Espai MerCAT de Tàrrega i a Fira Mollerussa.

Pel que fa a la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, el vaccí s’administrarà als CAP o als espais annexos que ja s’utilitzen per vacunar. Atès que en aquests indrets es continua administrant el vaccí als adults, la vacunació es farà de manera diferenciada, sigui amb cues diferents o per horaris, depenent de la casuística de cada espai.

La vacunació d’aquest grup d’edat es farà únicament de manera programada amb cita prèvia, via web, sigui per iniciativa pròpia o després de rebre l’SMS que Salut enviarà a les persones de qui es tingui el telèfon mòbil de contacte.

D’altra banda, en el cas dels infants que es vacunin sense estar acompanyats de les seves mares o pares, caldrà que es presenti un document de consentiment informat, de la mateixa manera que es va fer amb la vacunació de menors d’entre 12 i 15 anys. Així mateix, els nens que compleixin 12 anys entre la primera i la segona dosi, aquesta darrera serà una dosi d’adults. Per evitar aglomeracions de gent, es demana als progenitors que només un d’ells acompanyi els menors.