Neix el col·lectiu 'Bombers per les Garrigues' per professionalitzar el parc de bombers

Foto: Arxiu (Marina Rúbies).

Neix un col·lectiu a les Borges Blanques, Bombers per les Garrigues, per prendre la determinació de posicionar-se públicament per l'obertura d'un parc professional de Bombers a la comarca. 

La setmana passada, amb motiu de la visita del delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, l’alcaldessa del municipi, Núria Palau, i el portaveu del grup municipal Borges per la República, Salvador Noguera, van expressar la necessitat de professionalitzar el parc de Bombers. Per la seva banda, Bernat Solé es va comprometre a traslladar aquesta demanda al Govern de la Generalitat i, en concret, al Departament d’Interior.

El nou col·lectiu manifesta que Junts per les Borges Blanques es va presentar a les eleccions municipals del 2019 amb aquesta demanda al seu programa. Després dels comicis i ja com a equip de govern del municipi, va mostrar el seu compromís amb aquest punt, tot incorporant-lo en el Pla de Govern, el document amb les principals línies de treball del mandat 2019-2023.

Bombers per les Garrigues afirma que es tracta d’una demanda àmpliament compartida per la societat civil i pel conjunt dels ajuntaments de la comarca, bombers professionals, però també de la plana de Ponent: "sota el nom de Bombers per les Garrigues, hem decidit sumarnos a aquesta reivindicació i contribuir a obrir el debat sobre la necessitat de millorar l’atenció a la ciutadania en l’àmbit de les Emergències i la Protecció Civil".

El col·lectiu neix de la necessitat de posicionar-se "davant les mancances que la comarca arrossega en aquest àmbit i que, avui en dia, es posen especialment de manifest davant la redefinició que experimentarà el model de mobilitat a la comarca, amb l’alliberament de l’AP-2 i l’adequació, més aviat o més tard, del futur eix transversal de Ponent". També assenyalen els efectes d'aquest alliberament i també un eventual desbloqueig del polígon de Vaca-roja poden tenir sobre el creixement de l’activitat industrial en l’eix Lleida-les Borges Blanques-Montblanc.

"Per altra banda, estem parlant d’una reducció notable dels temps de resposta a l’emergència, així com d’assumir serveis que, el dia d'avui i per falta de personal, no es poden atendre". Per tant, el col·lectiu manifesta que tenen un seguit d'arguments per reclamar la professionalització del parc de Bombers de les Borges i obrir el debat entre la ciutadania i les administracions sobre les mancances de la comarca en l'àmbit d'Emergències i Protecció Civil: "Bombers per les Garrigues es posa a disposició dels ajuntaments de la comarca i del seu teixit associatiu per sumar esforços de cara a poder disposar, com més aviat millor, d’un parc de bombers professionals a les Garrigues".