11.318 persones són cridades a les urnes a Tàrrega

El cens de votació augmenta un 3,2% en relació als anteriors comicis locals celebrats l'any 2019
image_large
photo_camera © Ajuntament de Tàrrega

Les Eleccions Municipals convocades per aquest diumenge 28 de maig criden a les urnes un total d'11.318 persones amb dret a vot al municipi de Tàrrega. La xifra és un 3,2% superior (355 persones més) amb relació al cens registrat en els anteriors comicis locals celebrats l'any 2019 (llavors amb un total de 10.963 electors).

El municipi de Tàrrega (que inclou també els pobles d'Altet, Claravalls, La Figuerosa, Riudovelles, Santa Maria de Montmagastrell i l'EMD El Talladell) habilitarà 12 locals electorals amb un total de 19 meses de votació (s’afegeix una nova mesa al poble d’Altet), segons ha disposat l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Val a dir que la seu de Ràdio Tàrrega s'estrena com a col·legi electoral en substitució de l'Escola Anglo-Francesa.

Els col·legis electorals romandran oberts de 9 del matí a 8 del vespre. El Ple de Tàrrega va designar per sorteig el passat 3 de maig les persones membres que integraran les meses (president, vocals i suplents). El sorteig es va realitzar entre la ciutadania amb dret a vot de 18 a 70 anys d’edat.

Les Eleccions Municipals del 28-M Tàrrega determinaran la composició de l'arc consistorial corresponent al mandat 2023-2027, el dotzè des de la recuperació de les llibertats democràtiques. Concorren als comicis un total de 8 candidatures, que són (per ordre alfabètic):

· Candidatura d'Unitat Popular (C.U.P. - AMUNT)
· Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal (ERC-AM)
· Junts per Tàrrega - Compromís Municipal (CM)
· Mà Estesa Tàrrega - Ara Pacte (ARA PL)
· Partido Popular (PP)
· Partit dels Socialistes de Catalunya · Candidatura de Progrés  (PSC - CP)
· Valents (VALENTS)
· Vox (VOX)

D'altra banda, els 191 electors i electores del Talladell també són cridats a elegir la presidència de la Junta de l'EMD, amb una única candidatura: JUNTS PEL TALLADELL - COMPROMÍS MUNICIPAL (CM) - David Eduardo Prats Santañes.