200 alumnes de secundària de Tàrrega participen en el programa “Anem al Carrer” per acostar les arts de carrer al públic més jove

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

200 alumnes d’instituts d’educació secundària de Tàrrega han participat avui, divendres 2 de desembre, en un programa pilot anomenat ‘Anem al Carrer’ de l’Associació Plataforma Arts de Carrer, de la qual forma part FiraTàrrega i que té pretén oferir un circuit d’espectacles d’arts de carrer per als més joves. L’alumnat de 3r i 4t d’ESO han tingut l'oportunitat de gaudir de l'espectacle Runa, d’Amer Kabbani, Cia 104°, que ha tingut lloc a la plaça dels Comediants a les 12 h del migdia.

Tal com explica Anna Giribet Argilés, directora artística de FiraTàrrega, “Aquesta iniciativa té com a finalitat la visibilització de les arts de carrer en els centres educatius, i per això el projecte s'anomena ‘Anem al carrer’, la idea és treure als alumnes dels centres educatius i portar-los al carrer.” “Hem comptat amb l'assistència de 200 alumnes i, per tant, creiem que l'objectiu ha estat”, ha remarcat.

Runa és una peça de cos, objecte, so i llum, de circ documental i d'autoficció que s'immergeix en conceptes com la identitat, la família i les fronteres territorials per parlar de la resistència a la pèrdua del record d'un temps passat. Una peça marcada per la impossibilitat de Kabbani de restablir el contacte físic amb la seva família a causa de la guerra de Síria. Runa és un dels projectes seleccionats del programa Suport a la Creació 2022 de la Fira i Amer Kabbani i la Cia 104° establirà la seva residència creativa a Tàrrega del 14 al 20 de març.

La sessió ha estat organitzada amb la col·laboració de la Regidoria de Ciutadania, Educació i Treball en el marc del Pla Educatiu Entorn. Els centres participants han estat l’Escola Alba, l’Escola Vedruna, l’Institut Alfons Costafreda, i els programes PFI (Programa de Formació i Inserció) i PTT (Pla de Transició al Treball) de Tàrrega.